gastro postao
U svega pola sata, te slani sir i blitvu - i fina zelena pita je spremna. Dopustite da vas osvoji u svako doba dana.
Koristite li kupovno tijesto, za pripremu ove pite trebat će vam svega pola sata. Samo pomiješajte sastojke, rasporedite ih po lisnatom tijestu i zapecite. Slani feta sir odlično će se složiti s finom blitvom, a zajedno će stvoriti savršen ručak, večeru ili međuobrok. Feta sir možete zamjeniti svježim kravljim ili kozjim sirom ili skutom. Upustite se u pripremu ove pite pa iznenadite nepce nečim zbilja posebnim.
Potrebno vam je:
- 1 pakiranje lisnatog tijesta
- 500 g blitve
- 2 žlice maslinovog ulja
- 8 žlica maslaca
- 1 jaje
- 200 g feta sira
- 2 žlice sjeckanog kopra
- Sol, papar
Priprema:
- Blitvu operite i odrežite joj tvrđe dijelove.
- Blanširajte je kratko u vrućoj vodi, tek da lagano povene.
- Ocijedite je i nasjeckajte na sitno.
- Tijesto razvaljajte da bude nešto veće od veličine kalupa.
- U posudi pomiješajte nasjeckanu blitvu, feta sir, jaje i kopar pa tu smjesu rasporedite po tijestu.
- Višak tijesta pustite da padne na nadjev.
- Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta ili dok tijesto ne dobije boju.
Dobar tek!