gastro postao
Želite li se držati originalnog recepta za ovo jelo - upotrijebite smeđi meksički grah
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 730
Potrebno vam je
- 6 kom tortilja
- 150 g jogurt (3.2% masti)
- 90 ml vrhnje kiselo (10% masti )
- 75 g svježi kravlji sir
- 2 žlica ulje suncokretovo
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 1 kom crvena paprika
- 20 g kukuruz u zrnu, suhi
- 1 kom feferon
- šećer, kristal
- 450 g grah iz konzerve
- 2 kom rajčica, crvena
- sol
- svježe mljeveni papar
- korijander
- kim
- 1.50 dl pileći temeljac
- 300 g pile (bijelo meso bez kosti)
Priprema
- Kako biste napravili nadjev, zagrijte ulje u tavi, dodajte luk i pržite oko deset minuta. Umiješajte češnjak, papriku, kukuruz i feferon te pržite još pet minuta.
- Dodajte nasjeckane rajčice (ako rabite rajčice iz limenke, dodajte ih sa sokom). Umiješajte mljeveni korijandar, kumin, šećer i temeljac. Neka se kuha deset minuta.
- Umiješajte piletinu, grah i svježi korijandar. Zagrijte, ali neka ne proključa. Zagrijte pećnicu na 200°C. Nauljite lim za pečenje i na dno stavite tortillu. Na nju rasporedite petinu nadjeva. Prekrijte tortillom i ponovite postupak.
- Pomiješajte jogurt i kiselo vrhnje, 50 g sira te malo korijandra. Stavite na vrh pite i pospite ostatkom sira. Pecite 25 minuta i poslužite vruće.
Izvor Skuhatćute