Recepti 31. svibnja 2016.

Pita od piletine

Pita od piletine
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Želite li se držati originalnog recepta za ovo jelo - upotrijebite smeđi meksički grah

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 730

Potrebno vam je

  • 6 kom tortilja
  • 150 g jogurt (3.2% masti)
  • 90 ml vrhnje kiselo (10% masti )
  • 75 g svježi kravlji sir
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 1 kom crvena paprika
  • 20 g kukuruz u zrnu, suhi
  • 1 kom feferon
  • šećer, kristal
  • 450 g grah iz konzerve
  • 2 kom rajčica, crvena
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • korijander
  • kim
  • 1.50 dl pileći temeljac
  • 300 g pile (bijelo meso bez kosti)

Priprema

  1. Kako biste napravili nadjev, zagrijte ulje u tavi, dodajte luk i pržite oko deset minuta. Umiješajte češnjak, papriku, kukuruz i feferon te pržite još pet minuta.
  2. Dodajte nasjeckane rajčice (ako rabite rajčice iz limenke, dodajte ih sa sokom). Umiješajte mljeveni korijandar, kumin, šećer i temeljac. Neka se kuha deset minuta.
  3. Umiješajte piletinu, grah i svježi korijandar. Zagrijte, ali neka ne proključa. Zagrijte pećnicu na 200°C. Nauljite lim za pečenje i na dno stavite tortillu. Na nju rasporedite petinu nadjeva. Prekrijte tortillom i ponovite postupak.
  4. Pomiješajte jogurt i kiselo vrhnje, 50 g sira te malo korijandra. Stavite na vrh pite i pospite ostatkom sira. Pecite 25 minuta i poslužite vruće.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.