Kolumne 10. lipnja 2019.

Sezonski tart sa kozjim sirom, šparogama i pršutom

foto: Laura Roman
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako volite šparoge i kozji sir, voljeti ćete i ovaj bezglutenski tart.

Jednostavno se priprema, a oduševljava ukućane i prijatelje. Tijesto je prhko, s laganim okusom češnjaka, a punjenje se odlično slaže sa šparogama i pršutom.

 

Možda vas zanima... Rižoto sa šparogama s tri vrste riže - ovo morate isprobati! Kolumne

 

Za vege verziju jednostavno izostavite pršut i uživajte u finom okusu pečenih šparoga.

 

Možda vas zanima... Uživaj u slanim palačinkama s povrćem i jajem Kolumne

 

Našu kolumnisticu Lauru možete pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu.

 

Možda vas zanima... Galette s jagodama i borovnicama - brza pita koju obožavamo Kolumne

 

 | Author: Laura Roman foto: Laura Roman

Potrebno vam je:

  • 130 gr hladnog maslaca
  • 195 gr bezglutenskog brašna
  • 50 gr heljdinog brašna
  • 50 gr rižinog brašna
  • 5 gr praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 jaje
  • (po potrebi par žličica hladne vode)

Za punjenje:

  • 60 gr mekog kozjeg sira
  • 390 gr svježeg sira
  • 100 mL kozjeg jogurta
  • 1 jaje
  • 180 gr šparoga
  • 25 gr češnjaka
  • 50 gr pršuta
  • Sol, papar, crvena paprika

Postupak pripreme:

  1. Hladni maslac narežite na male kockice, te dodajte sol, brašna, i češnjak u prahu. Dodajte i jedno jaje te sve rukama umijesite u tijesto. Ako je potrebno kako bi vam se tijesto umijesilo, možete dodati i žličicu-dvije hladne vode. Tijesto omotajte plastičnom folijom, te pustite u hladnjaku oko pola sata.
  2. U međuvremenu možemo pripremiti punjenje. U većoj posudi pomiješamo kozji sir, svježi sir, kozji jogurt i jedno jaje. Dodamo i začine : sol, papar, i slatku papriku.
  3. Šparoge operemo, te otkinemo na manje komade oko kojih motamo trakice pršuta. Očistimo češnjak.
  4. Kada se tijesto ohladilo, razvaljamo ga na pobrašnjenoj podlozi i prebacimo u posudu za pečenje. Stavimo peći na 180 stupnjeva oko 5 minuta.
  5. Izvadimo tijesto iz pećnice, te sada ulijemo pripremljenu smjesu od sira. Na vrh slažemo šparoge s pršutom i češnjak, te vratimo u pećnicu još pola sata. Možemo servirati toplo ili hladno.

Dobar tek!

 | Author: Laura Roman foto: Laura Roman

 | Author: Laura Roman foto: Laura Roman  | Author: Laura Roman foto: Laura Roman

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.