Jednostavno se priprema, a oduševljava ukućane i prijatelje. Tijesto je prhko, s laganim okusom češnjaka, a punjenje se odlično slaže sa šparogama i pršutom.
Za vege verziju jednostavno izostavite pršut i uživajte u finom okusu pečenih šparoga.
Našu kolumnisticu Lauru možete pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu.
Potrebno vam je:
- 130 gr hladnog maslaca
- 195 gr bezglutenskog brašna
- 50 gr heljdinog brašna
- 50 gr rižinog brašna
- 5 gr praška za pecivo
- Prstohvat soli
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 jaje
- (po potrebi par žličica hladne vode)
Za punjenje:
- 60 gr mekog kozjeg sira
- 390 gr svježeg sira
- 100 mL kozjeg jogurta
- 1 jaje
- 180 gr šparoga
- 25 gr češnjaka
- 50 gr pršuta
- Sol, papar, crvena paprika
Postupak pripreme:
- Hladni maslac narežite na male kockice, te dodajte sol, brašna, i češnjak u prahu. Dodajte i jedno jaje te sve rukama umijesite u tijesto. Ako je potrebno kako bi vam se tijesto umijesilo, možete dodati i žličicu-dvije hladne vode. Tijesto omotajte plastičnom folijom, te pustite u hladnjaku oko pola sata.
- U međuvremenu možemo pripremiti punjenje. U većoj posudi pomiješamo kozji sir, svježi sir, kozji jogurt i jedno jaje. Dodamo i začine : sol, papar, i slatku papriku.
- Šparoge operemo, te otkinemo na manje komade oko kojih motamo trakice pršuta. Očistimo češnjak.
- Kada se tijesto ohladilo, razvaljamo ga na pobrašnjenoj podlozi i prebacimo u posudu za pečenje. Stavimo peći na 180 stupnjeva oko 5 minuta.
- Izvadimo tijesto iz pećnice, te sada ulijemo pripremljenu smjesu od sira. Na vrh slažemo šparoge s pršutom i češnjak, te vratimo u pećnicu još pola sata. Možemo servirati toplo ili hladno.
Dobar tek!