Kolumne 867 prikaza 10. svibnja 2019.

Rižoto sa šparogama s tri vrste riže - ovo morate isprobati!

Laura Roman
Danas vam donosim jedan jednostavan recept za rižot sa šparogama. Koristila sam kupljeni miks tri vrste riže (bijelu, crvenu i crnu), te se takva kombinacija mora malo duže kuhati.

Iako treba malo više vremena za ovaj rižot, mislim da mu posebnost daju baš ti okusi crvene i crne riže. Dio šparoga sam nasjeckala i stavila u rižot pri početku kuhanja, jer sam htjela dobiti vrlo kremastu strukturu koja će kontrastirati sa blanširanim i hrskavim cijelim šparogama koje sam poslužila uz rižot.

 

Možda vas zanima... Slane palačinke od heljdinog brašna s povrćem i jajem Kolumne

 

Naravno, ako želite samo hrskavije komadiće šparoga u rižotu, dodajte ih desetak minuta prije kraja kuhanja riže, ovisno o debljini šparoga.

 

Možda vas zanima... Tortilje od cvjetače - savitljiva i meka alternativa klasičnim smotuljcima Kolumne

 

Našu kolumnisticu Lauru možete pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu.

 

 | Author: Laura Roman Laura Roman

Potrebno vam je:

  • 180 gr šparoga, nasjeckanih
  • 80 gr crvene kapule
  • 50 gr crvene paprike
  • 150 gr miks tri vrste riže (bijela, crvena, crna)
  • Maslac
  • Dalmatinski mix začina
  • Suha kadulja
  • 1 dcl bijelog vina
  • Sol i papar
  • Mljevena slatka paprika
  • Cijele šparoge
  • Parmezan

Postupak pripreme:

  1. Na maslacu lagano pirjajte sitno narezanu crvenu kapulu, dodajte sol i dalmatinski mix začina i malo suhe kadulje. Nakon par minuta, dodajte i crvenu papriku, narezane šparoge i ostale začine te ih pirjajte nekoliko minuta uz lagano miješanje.
  2. Rižu vrlo kratko isperite, te dodajte u tavu. Lagano miješajte dok se riža ne zacakli, te podlijte vrućom vodom. Pustite da se riža lagano kuha, te podlijevajte po potrebi.
  3. Nakon 20 minuta, dodajte vino te pustite da se riža potpuno skuha (ovakvoj kombinaciji riže trebat će između 30-40 minuta da se skuha).
  4. U međuvremenu, blanširat ćemo cijele šparoge koje ćemo pri serviranju dodati rižotu. U lonac s kipućom slanom vodom dodamo šparoge na dvije do tri minute, nakon čega ih izvadimo i uronimo u posudu s hladnom vodom i ledom kako bi zaustavili proces kuhanja.
  5. Pred sam kraj kuhanja, u rižot umiješajte naribani parmezan. Servirajte s blanširanim šparogama na vrhu.

Dobar tek!

 | Author: Laura Roman Laura Roman

 | Author: Laura Roman Laura Roman

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.