Ako juhu ne možeš zamisliti bez griz noklica, ali kod svake pripreme dobiješ previše tvrde noklice ili noklice koje se raspadaju, na pravom si mjestu. Možda se ne čini tako, no priprema mekih griz noklica za juhu prava je mala umjetnost i postoje pravila koja će ti pomoći savršeno ih pripremiti svaki put.
Najmekše griz noklice za juhu
Ako ste nekada pripremali griz noklice za juhu, sigurno ste jednostavno dodali griz u jaje, promiješali i nadali se najboljem. Manje je poznato da za mekane griz noklice postoji točan recept. Osim što u jaje trebaš dodati točan broj žlica griza i ulja, tajna najmekših griz noklica za juhu je u vremenu pripreme.
Umjesto da ih odmah ukuhaš nakon pripreme, smjesa za griz noklice trebala bi odstajati barem pola sata, a ako imaš vremena i duže. Zato noklice nemoj pripremati u zadnji čas nego im se posveti barem pola sata prije ukuhavanja u juhu.
Griz noklice za juhu
Neki griz noklice za juhu vole tvrđe
Iako će gotovo svatko uživati u pahuljasto mekim griz noklicama, drugi ipak vole nešto tvrđe noklice. Ako si i ti među njima, ne brini, ovaj recept za meke griz noklice lako se može promijeniti.
Sve što trebaš napraviti je dodati još koju žlicu griza u smjesu i dobro promiješati. Bilo da pripremaš meke ili tvrde griz noklice za juhu, svakako ih ostavi da stoje barem pola sata. Ako ne odstoje pola sata, tvrde griz noklice mogle bi biti sirove u sredini.
Sada kada znaš sve tajne mekih griz noklica za juhu sve što trebaš napraviti je skuhati omiljenu juhu i krenuti s pripremom noklica.
Griz noklice za juhu
Trebaš najbolji recept za juhu? Isprobaj ove: