Recepti Tjestenina 01. ožujka 2025.

Imamo recept za griz noklice koje uspijevaju baš svaki put!

Tjestenina
5 MIN
5 MIN
4
JEDNOSTAVNO
griz noklice
Griz noklice za juhu
foto: Shutterstock
Slobodno možemo reći da će ove griz noklice biti zvijezda svake juhe! Napravi ih već danas - donosimo odličan, provjeren recept

Ako juhu ne možeš zamisliti bez griz noklica, ali kod svake pripreme dobiješ previše tvrde noklice ili noklice koje se raspadaju, na pravom si mjestu. Možda se ne čini tako, no priprema mekih griz noklica za juhu prava je mala umjetnost i postoje pravila koja će ti pomoći savršeno ih pripremiti svaki put. 

Najmekše griz noklice za juhu

Ako ste nekada pripremali griz noklice za juhu, sigurno ste jednostavno dodali griz u jaje, promiješali i nadali se najboljem. Manje je poznato da za mekane griz noklice postoji točan recept. Osim što u jaje trebaš dodati točan broj žlica griza i ulja, tajna najmekših griz noklica za juhu je u vremenu pripreme.

Umjesto da ih odmah ukuhaš nakon pripreme, smjesa za griz noklice trebala bi odstajati barem pola sata, a ako imaš vremena i duže. Zato noklice nemoj pripremati u zadnji čas nego im se posveti barem pola sata prije ukuhavanja u juhu. 

 | Author: Shutterstock Griz noklice za juhu foto: Shutterstock

Neki griz noklice za juhu vole tvrđe

Iako će gotovo svatko uživati u pahuljasto mekim griz noklicama, drugi ipak vole nešto tvrđe noklice. Ako si i ti među njima, ne brini, ovaj recept za meke griz noklice lako se može promijeniti.

Sve što trebaš napraviti je dodati još koju žlicu griza u smjesu i dobro promiješati. Bilo da pripremaš meke ili tvrde griz noklice za juhu, svakako ih ostavi da stoje barem pola sata. Ako ne odstoje pola sata, tvrde griz noklice mogle bi biti sirove u sredini. 

Sada kada znaš sve tajne mekih griz noklica za juhu sve što trebaš napraviti je skuhati omiljenu juhu i krenuti s pripremom noklica. 

 | Author: Shutterstock Griz noklice za juhu foto: Shutterstock

Ne gasi ekran dok kuham

Griz noklice
5 MIN
pripreme
5 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Jaje 1 kom
  • Suncokretovo ulje 4 žlica
  • Griz 8 žlica
  • Sol 2 prstohvat
Postupak
  1. U posudici dobro razmuti jaje sa 2 prstohvata soli. 


  2. U jaje dodaj ulje i nastavi miješati. 


  3. U smjesu dodaj 8 ravnih žlica griza i miješaj dok ne dobiješ smjesu koja nije jako gusta, ali niti previše rijetka. 


  4. Ostavi da smjesa za noklice stoji barem pola sata. 


  5. Pomoću žlice oblikuj jednu po jednu griz noklicu i ukuhaj ju u vruću juhu. 


  6. Noklice kuhaj oko 5 minuta i posluži ih zajedno s vrućom juhom.


Trebaš najbolji recept za juhu? Isprobaj ove:

Minestrone Možda vas zanima... Klasična minestrone juha po receptu Jamieja Olivera Recepti juha s griz noklicama Možda vas zanima... Domaća pileća juha s griz noklicama Recepti Krem juha od graška Možda vas zanima... Juha od graška: bistra i krem varijanta Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.