Ovaj recept, ili bolje rečeno ideja, je upravo to što će olakšati sve gore navedene situacije. Dvadeset minuta vremena, nekoliko lako dostupnih namirnica i to je to! Na stolu će biti jedno lagano, ukusno i oku poprilično ugodno jelo.
Sezona šparoga je taman na svom početku, tijesto je u svakoj trgovini ako nemate vremena za sami napraviti svoje, jednako kao i sir i jaja. Mislim da dodatne razloge za upaliti pećnicu ne trebam navoditi pa se bacam na pisanje recepta u nastavku.
Recept za ovo i mnoga druga jela možete pronaći i na blogu Začinjeno s ljubavlju, Facebook stranici i Instagram profilu.
Sastojci:
- 1 pakiranje lisnatog tijesta (kupovno-razvučeno)
- 200 g krem sira
- 50 g slanine
- 40 g parmezana
- 500 g šparoga
- 4 jaja
Postupak pripreme:
- Lisnato tijesto zarezati centimetar od ruba po cijeloj površini kako bi se dobio rub.
- Peći tijesto u zagrijanoj pećnici (200 stupnjeva) sedam do deset minuta, tj. do zlatne boje.
- Krem sir pomiješati s pola količine parmezana i prženom sjeckanom slaninom.
- Šparogama ukloniti tvrdi dio i blanširati ih dvije do tri minute, taman dok se tijesto peče sve to stigneš odraditi.
- Krem sir premazati po lisnatom te šparoge rasporediti po cijeloj površini.
- Staviti jaja po želji i posuti dodatno s ostatkom parmezana.
- Peći na 200 stupnjeva otprilike deset minuta, ali pripazi da se jaja ne prepeku.
- Ostaviti da se malo prohladi i poslužiti.
Dobar tek!