Kolumne 2293 prikaza 09. travnja 2019.

Tart sa šparogama, sirom i jajima - brže ne može!

Vedran Bošković
gastro postao gastro.24sata.hr
Reći ću Vam nešto, gotovo, već razvaljano lisnato tijesto je spas! Znate one trenutke kada trebate nešto na brzinu pripremiti a nemate baš neke mogućnosti a ni vremena, mislim, svi smo se barem jednom našli u toj situaciji.

Ovaj recept, to jest možda bolje reći, ideja, je upravo to što će olakšati sve gore navedene situacije. Dvadeset minuta vremena, nekoliko lako dostupnih namirnica i to je to! Na stolu će biti jedno lagano, ukusno i oku poprilično ugodno jelo. 

 

Možda vas zanima... Curry juha od buče s piletinom - novo ruho poznatih okusa Kolumne

 

Sezona šparoga je taman na svom početku ako niste u mogućnosti samo ubrati svoj stručak za ručak, tijesto je u svakoj trgovini ako nemate vremena za sami napraviti svoje, jednako kao i sir i jaja. Mislim da dodatne razloge za upaliti pećnicu ne trebam navoditi nego se bacam na pisanje recepta u nastavku.

 

Možda vas zanima... Juha od rajčice s kozicama - začinite dan na najfiniji način Kolumne

 

Recept za ovo i mnoga druga jela možete pronaći i na blogu Začinjeno s ljubavlju, Facebook stranici i Instagram profilu.

 | Author: Vedran Bošković Vedran Bošković

Potrebno vam je:

  • 1 pakiranje lisnatog tijesta (kupovno-razvučeno)
  • 200 g krem sira
  • 50 g slanine
  • 40 g parmezana
  • 500 g šparoga
  • 4 jaja

Postupak pripreme:

  1. Lisnato tijesto zarezati 1 cm od ruba po cijeloj površini kako bi se dobio rub.
  2. Peći tijesto u zagrijanoj pećnici (200 stupnjeva) 7-10 min tj do zlatne boje.
  3. Krem sir pomiješati s pola količine parmezana i prženom sjeckanom slaninom.
  4. Šparogama ukloniti tvrdi dio i blanširati ih 2-3 minute, taman dok se tijesto peče sve to stignete odraditi.
  5. Krem sir premazati po lisnatom te šparoge rasporediti po cijeloj površini.
  6. Staviti jaja po želji i posuti dodatno s ostatkom parmezana.
  7. Pecite na 200 stupnjeva cca 10 min, ali pripazite da se jaja ne prepeku.
  8. Ostaviti da se malo prohladi i poslužiti.

Dobar tek!

 | Author: Vedran Bošković Vedran Bošković  | Author: Vedran Bošković Vedran Bošković  | Author: Vedran Bošković Vedran Bošković

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.