Kolumne 21. ožujka 2021.

Tart sa šparogama, sirom i jajima - brže ne može!

foto: Vedran Bošković
gastro postao gastro.24sata.hr
Reći ću vam nešto! Gotovo, već razvaljano lisnato tijesto je spas! Znaš one trenutke kada trebaš nešto na brzinu pripremiti, a nemaš baš neke mogućnosti, a ni vremena? Mislim, svi smo se barem jednom našli u toj situaciji...

Ovaj recept, ili bolje rečeno ideja, je upravo to što će olakšati sve gore navedene situacije. Dvadeset minuta vremena, nekoliko lako dostupnih namirnica i to je to! Na stolu će biti jedno lagano, ukusno i oku poprilično ugodno jelo. 

 

Možda vas zanima... Curry juha od buče s piletinom - novo ruho poznatih okusa Kolumne

 

Sezona šparoga je taman na svom početku, tijesto je u svakoj trgovini ako nemate vremena za sami napraviti svoje, jednako kao i sir i jaja. Mislim da dodatne razloge za upaliti pećnicu ne trebam navoditi pa se bacam na pisanje recepta u nastavku.

 

Možda vas zanima... Juha od rajčice s kozicama - začinite dan na najfiniji način Kolumne

 

Recept za ovo i mnoga druga jela možete pronaći i na blogu Začinjeno s ljubavlju, Facebook stranici i Instagram profilu.

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković

Sastojci:

  • 1 pakiranje lisnatog tijesta (kupovno-razvučeno)
  • 200 g krem sira
  • 50 g slanine
  • 40 g parmezana
  • 500 g šparoga
  • 4 jaja

Postupak pripreme:

  1. Lisnato tijesto zarezati centimetar od ruba po cijeloj površini kako bi se dobio rub.
  2. Peći tijesto u zagrijanoj pećnici (200 stupnjeva) sedam do deset minuta, tj. do zlatne boje.
  3. Krem sir pomiješati s pola količine parmezana i prženom sjeckanom slaninom.
  4. Šparogama ukloniti tvrdi dio i blanširati ih dvije do tri minute, taman dok se tijesto peče sve to stigneš odraditi.
  5. Krem sir premazati po lisnatom te šparoge rasporediti po cijeloj površini.
  6. Staviti jaja po želji i posuti dodatno s ostatkom parmezana.
  7. Peći na 200 stupnjeva otprilike deset minuta, ali pripazi da se jaja ne prepeku.
  8. Ostaviti da se malo prohladi i poslužiti.

Dobar tek!

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković  | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković  | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.