Kolumne 26. rujna 2020.

Curry juha od buče s piletinom - novo ruho poznatih okusa

foto: Vedran Bošković
gastro postao gastro.24sata.hr
Evo mene opet s jednim receptom na žlicu. Mogu samo reći i neka me jer ovo jelo je toliko jednostavno za pripremiti a istovremeno toliko ukusno!

Nedavno sam na TV-u naletio na jednu epizodu s Jamie Oliverom u kojoj je pripremao jela s maksimalno 5 namirnica + osnovne namirnice koje se nalaze u manje više svakom domaćinstvu.  Recept je bio maksimalno jednostavan i sačinjavalo ga je jedno cijelo pile te bundeva.

 

Možda vas zanima... Juha od rajčice s kozicama - začinite dan na najfiniji način Kolumne

 

Mene se baš nekako dojmilo to što sam vidio da sam odlučio složiti svoju verziju, malo pojačanu s nekim sastojcima kako bih ju prilagodio svom ukusu i svojim željama.

 

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković

 

Batat sam taman izvadio iz vrta prije kojih 10-ak dana, buču sam dobio od punice, krumpir kupio, a pile imao u zamrzivaču, čili papričice i peršin svježe ubrao u vrtu, definitivno mogu reći da se stanom širio miris domaće kuhinje.

Jasno, da bi ova juha imala “ono nešto” potrebno je bilo začiniti je s curryjem koji je meni jako drag začin i koristim ga sigurno nekoliko puta tjedno. Svaki rižoto koji radim, razna variva i tjestenine dobiju barem malo dozu tog aromatičnog začina jer eto, meni jako paše. Još jedan plus je i to što sam prije kojih godinu i pol od prijatelja dobio divan paket raznobojnog curryja s Tajlanda koji ima tako divan miris i okus.

Recept za ovo i mnoga druga jela možete pronaći i na blogu Začinjeno s ljubavlju, Facebook stranici i Instagram profilu.

 

Možda vas zanima... Vedranov sataraš iz pećnice s pireom i jajima Kolumne Možda vas zanima... Nove ideje: Krastavci punjeni kobasicom, parmezanom i fetom Kolumne

 

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković

 

Sastojci:

  • 1 muškatna bundeva
  • 2 narančasta batata srednje veličine
  • 4-5 krumpira
  • 1 cijelo manje pile
  • sol i papar
  • 1 žličica curry u prahu
  • 1/2  žličice  suhog kopra
  • 1/2  crvene čili papričice
  • svežanj peršina
  • 2 litre vode

Postupak pripreme:

  1. Bundevu oguliti i očistiti od sjemenki te narezati na krupnije kocke. Isto napraviti i s batatom i krumpirom. U veću posudu za kuhanje staviti cijelo pile te povrće i zaliti s temeljcem ili vodom, ovisno o tome što imate pri ruci.
  2. Sad ide onaj lagani dio, staviti sve na kuhanje barem sat i pol do dva.
  3. Piletinu izvadite iz posude te ju cijelu očistite od kostiju i kože a meso usitnite. Kuhano povrće začinite te izmiksajte štapnim mikserom u krem juhu. Tu naravno možete ostaviti i nešto komadića kako bi dobili nešto rustikalniji izgled ili pak skroz usitniti.
  4. Prokuhati još 5-6 minuta kako bi se začini proželi juhom.
  5. Poslužiti juhu uz dodatak piletine, sjeckanog peršina i sitno sjeckanom čili papričicom.

U slast!
 

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.