gastro postao
Slani će se muffini s mladim lukom izvrsno uklopiti uz druga jela na tvom proljetnom jelovniku..
Uz svježe rotkvice i hren, šunkicu i domaći kruh na blagdanskom stolu za Uskrs odlično će pristajati i ovi slasni muffini s mladim lukom i sirom. Sve što trebaš je naribati sir, narezati mladi luk i izvagati sastojke, a ostatak posla će odraditi tvoja pećnica.
Znamo da je s ovakvim poslasticama teško čekati pa recept slobodno testiraj odmah!
Muffini s mladim lukom i sirom
Sastojci:
- 250 g glatkog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- ½ žličice suhog origana
- 240 ml mlijeka
- 2 velika jaja
- 50 ml maslinovog ulja
- 150 g naribanog sira
- 3 mlada luka
Postupak:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
- Namasti standardni kalup za 12 muffina ili pripremi 12 čvrstih košarica.
- Izmiksaj jaja, dodaj mlijeko i maslinovo ulje. Potom dodaj sve suhe sastojke, brašno, prašak za pecivo, sol i origano, pa sjedini drvenom žlicom ili špatulom.
- Na kraju umiješaj naribani sir i sitno nasjeckani mladi luk.
- Tijestom napuni kalupe, ali ne do vrha jer će se tijekom pečenja dignuti, pa ih peci u zagrijanoj pećnici 20-25 minuta. Provjeri čačkalicom jesu li gotovi.
- Pričekaj da se ohlade prije posluživanja!