Doručak šampiona: Fritaja s gljivama i sirom

Thinkstock
Ova fritaja oduševit će vas cijelim spektrom mirisa i okusa.
Vidi originalni članak

Fritaja je idealna za doručak, lagani ručak, večeru..

Gljive i kozji sir sami su po sebi i u kombinaciji prava delicija, a dodamo li jaja koja povezuju cijelu priču dobijemo savršeni kvalitetni obrok i to u jako kratkom vremenu.  Donosimo vam recept za fritaju s gljivama i kozjim sirom.

 

njami... Kraljevski omlet za poletnije jutro!

 

ukusna jutra Za doručak pripremi kremasti omlet po receptu Marthe Stewart


Potrebni sastojci:

  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 manji poriluk (bijeli dio narezan na kolutove)
  • 2 šalice sezonskih gljiva (vama omiljenih)
  • svježi timijan
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • Žlica nasjeckane mente
  • 1 žličica naribane korice limuna
  • prstohvat ljute papričice u prahu
  • sol i papar
  • 1 žličica maslaca
  • ½ šalice izmrvljenog kozjeg sira
  • malo vrhnja

Priprema: 

  1. Zagrijte pećnicu tako da rešetka bude udaljena otprilike 15 cm od gornjeg grijača. U tavi (koju kasnije možete smjestiti u pećnicu) zagrijte ulje, dodajte gljive i dinstajte dok potpuno ne omekšaju (4 - 8 min)
  2. Dodajte poriluk i dinstajte dok ne omekša. Prebacite ovako pripremljeno povrće na tanjur.
  3. U velikoj posudi pomiješajte vrhnje i jaja, dinstano povrće, peršin, limunovu koricu i papričicu. Začinite solju i paprom.
  4. Na tavu stavite maslac, smanjite vatru i smjesu stavite da se peče (otprilike 4 minute). Vrh pospite kozjim i sirom i stavite u pećnicu. Pecite oko 3 minute. Prebacite fritatu na tanjur i ukrasite peršinom i mentom. Poslužite i uživajte!
Posjeti Gastro.hr