gastro postao
Ova fritaja oduševit će vas cijelim spektrom mirisa i okusa.
Fritaja je idealna za doručak, lagani ručak, večeru...
Gljive i kozji sir sami su po sebi i u kombinaciji prava delicija, a dodamo li jaja koja povezuju cijelu priču dobijemo savršeni kvalitetni obrok i to u jako kratkom vremenu. Donosimo vam recept za fritaju s gljivama i kozjim sirom.
Potrebni sastojci:
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 manji poriluk (bijeli dio narezan na kolutove)
- 2 šalice sezonskih gljiva (vama omiljenih)
- svježi timijan
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- Žlica nasjeckane mente
- 1 žličica naribane korice limuna
- prstohvat ljute papričice u prahu
- sol i papar
- 1 žličica maslaca
- ½ šalice izmrvljenog kozjeg sira
- malo vrhnja
Priprema:
- Zagrijte pećnicu tako da rešetka bude udaljena otprilike 15 cm od gornjeg grijača. U tavi (koju kasnije možete smjestiti u pećnicu) zagrijte ulje, dodajte gljive i dinstajte dok potpuno ne omekšaju (4 - 8 min)
- Dodajte poriluk i dinstajte dok ne omekša. Prebacite ovako pripremljeno povrće na tanjur.
- U velikoj posudi pomiješajte vrhnje i jaja, dinstano povrće, peršin, limunovu koricu i papričicu. Začinite solju i paprom.
- Na tavu stavite maslac, smanjite vatru i smjesu stavite da se peče (otprilike 4 minute). Vrh pospite kozjim i sirom i stavite u pećnicu. Pecite oko 3 minute. Prebacite fritatu na tanjur i ukrasite peršinom i mentom. Poslužite i uživajte!