Doručak šampiona: Rolice s jajima i kobasicom

Thinkstock
Ovoga jutra napravite obrok za pamćenje!
Vidi originalni članak

Iako je ovo možda malo kompliciranija verzija, s obzirom na to da uobičajenu kajganu upakirate u rolice, vjerujemo da nećete požaliti! Trebat će vam egg rolls, odnosno, tjestenina s jajima za zamatanje rolica, no, možete koristiti i tijesto za savijače (biti će hrskavije), ili primjerice - lisnato tijesto. Ovako pripremljena jaja poslužite sa svježim povrćem - rajčicom, krastavcem, paprikom ili pak, ako želite - majonezom.

Sastojci:

  • 1 žlica maslaca
  • 3 jaja, razmućena
  • 1/4 žličice soli
  • 6 egg roll tijesta (ili komada lisnatog tijesta ili tijesta za savijače)
  • 3/4 šalice naribanog Cheddara
  • 6 komadića kobasice, skuhane
  • Ulje za prženje

Priprema:

  1. U maloj posudi za pečenje rastopiti maslac i napraviti kajganu.
  2. Na čistu radnu površinu staviti jedan egg roll i na svaki staviti 2 žlice sira i kajgane te u sredinu kobasicu; savinuti rubove prema sredini i zarolati od gornjeg dijela prema dolje
  3. Zagrijati ulje i ispeći rolice dok ne postanu zlatne i hrskave - otprilike minuta je dovoljna jer će inaće pregoriti
  4. Pećene staviti na papirnati ručnik i poslužiti toplo. 

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr