gastro postao
Ovoga jutra napravite obrok za pamćenje!
Iako je ovo možda malo kompliciranija verzija, s obzirom na to da uobičajenu kajganu upakirate u rolice, vjerujemo da nećete požaliti! Trebat će vam egg rolls, odnosno, tjestenina s jajima za zamatanje rolica, no, možete koristiti i tijesto za savijače (biti će hrskavije), ili primjerice - lisnato tijesto. Ovako pripremljena jaja poslužite sa svježim povrćem - rajčicom, krastavcem, paprikom ili pak, ako želite - majonezom.
Sastojci:
- 1 žlica maslaca
- 3 jaja, razmućena
- 1/4 žličice soli
- 6 egg roll tijesta (ili komada lisnatog tijesta ili tijesta za savijače)
- 3/4 šalice naribanog Cheddara
- 6 komadića kobasice, skuhane
- Ulje za prženje
Priprema:
- U maloj posudi za pečenje rastopiti maslac i napraviti kajganu.
- Na čistu radnu površinu staviti jedan egg roll i na svaki staviti 2 žlice sira i kajgane te u sredinu kobasicu; savinuti rubove prema sredini i zarolati od gornjeg dijela prema dolje
- Zagrijati ulje i ispeći rolice dok ne postanu zlatne i hrskave - otprilike minuta je dovoljna jer će inaće pregoriti
- Pećene staviti na papirnati ručnik i poslužiti toplo.
Dobar tek!