Doručak za šampione: Zapečene zobene pahuljice

Thinkstock
Zapečene zobene pahuljice je jednostavan recept za doručak s kojim ne morate brinuti hoće li netko ostati gladan.
Vidi originalni članak

Zapečene zobene pahuljice možete prilagoditi svom ukusu, a danas za vas imamo recept s bananama i jagodama. Ovo jelo možete već pečeno čuvati u hladnjaku i podgrijavati po potrebi.

 

Za dobar dan! Savršen početak dana uz engleski doručak

 

Slavonka Mekane kiflice koje se ne mijese

 

Potrebno vam je:

  • Duboka posuda za pečenje
  • 3 šalice zobenih pahulja
  • 3 žlice smeđeg šećera
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 2 jaja, razmućena
  • 2 šalice mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta vanilija
  • 4 žličice kokosovog ulja
  • 3 narezane banana
  • 100 g nasjeckanih oraha
  • 200 g jagoda, narezanih 

Priprema:

  1. Posudu za pečenje premažite maslacem. Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. U posudu dodajte zobene pahuljice, smeđi šećer, cimet i sodu bikarbonu. Dobro promiješajte
  3. Dodajte 2 narezane banana, orahe i narezane jagode. Ostavite nešto jagoda za gornji sloj zobenih.
  4. Istresite smjesu zobenih, banana i jagoda u posudu za pečenje. Gore posložite narezane banane i jagode.
  5. U posebnoj posudi pomiješajte jaja, mlijeko, vaniliju i kokosovo ulje i prelijte preko zobenih.
  6. Pecite 40 minuta dok zobene ne postanu mekane.

Poslužite uz šalicu mlijeka ili jogurta.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr