Uživaj u bruschettama s pestom i rajčicama

SHUTTERSTOCK Ljetne bruschette s rajčicama i pestom
Hrskave bruschette s pestom, sušenom rajčicom i mozzarelom za najbolji početak dana!
Vidi originalni članak

Talijanske bruschette omiljeni su hrskavi zalogaj koji se priprema u tren oka! Danas ti donosimo recept za odličnu sezonsku kombinaciju sušenih rajčica, pesta od bosiljka i mozzarelle.

Ukoliko dosad niste pripremali pesto od bosiljka, u nastavku saznaj kako ga pripremiti kod kuće - brzo i jednostavno...

 

mali vodič Kako napraviti savršen pesto od bosiljka?

 

Ljetne bruschette s pestom od bosiljka

Sastojci:
 

  •      80 ml maslinovog ulja
  •      1 češanj češnjaka, zgnječen
  •      6 kriški ciabatte
  •      100 g pesta od bosiljka
  •      100 g sušenih rajčica
  •      200 g mozzarelle, ocijeđene i narezane na male komadiće
  •      Svježi listovi bosiljka za posluživanje
  •      Morska sol i svježe mljeveni crni papar

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. U posudici izmiješaj dvije žlice ulja i češnjak. Premaži obje strane ciabatte smjesom ulja i češnjaka i stavi ih na tepsiju.
  3. Peci u pećnici pet minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadi iz pećnice i premjesti na pladanj za posluživanje.
  4. Namaži kriške ciabatte pestom. Na vrh stavi sušene rajčice i komadiće mozzarelle. Pospi listovima bosiljka i pokapaj preostalim uljem. Začini solju i paprom i posluži odmah.

Dobar tek!

 

Hrskava divota Hrskave lađice od kruha punjene jajima i povrćem

Posjeti Gastro.hr