Dva u jedan: Piletina punjena kremastim špinatom

Getty Images
Piletina pripremljena na ovaj način bit će sočna i kremasta, a uvaljana u panko mrvice, poprimit će i slasnu, hrskavu koricu.
Vidi originalni članak

Pohana piletina nikad nije bila ukusnija. Napunite je smjesom krem sira i špinata, dodajte i omiljene začine, pa je ubacite u pećnicu i pustite da se zarumeni. Osim u pećnici, meso možete i završiti na tavi u ulju čime ćete dobiti još malo sočnije meso.

 

ručak za pet Piletina u umaku od gljiva - klasik za obiteljski stol
 

Pohanu piletinu poslužite uz povrće na pari ili grillu, pire krumpir ili rižu te zdjelu sezonske salate.

 

za prste polizati Palačinke na slano: Piletina, gljive i špinat u genijalnoj kombinaciji

 

Potrebno vam je:

  • 200 g krem sira
  • 200 g špinata
  • Pola glavice luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 komada pilećih prsa
  • 100 g mozzarelle
  • 2 jaja
  • 2 šalice panko ili običnih krušnih mrvica
  • 3 žlice parmezana
  • Prstohvat bosiljka
  • Prstohvat origana
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Najprije napravite punjenje od krem sira i špinata tako da špinat operete i nasjeckate na sitno te ga pomiješajte s krem sirom i režnjem češnjaka. Začinite soli i paprom.
  2. Pileća prsa narežite  na veće komade, pa ih premažite nadjevom i zarolajte. Pričvrstite čačkalicom. 
  3. Istucite jaje u manjoj zdjelici, a u druge dvije stavite brašno i krušne mrvice koje ste pomiješali s parmezanom, bosiljkom i origanom. Dodajte soli i papra. 
  4. Uvaljajte piletinu u brašno, pa u jaja, a zatim u mješavinu krušnih mrvica.
  5. Posložite na papir za pečenje i pecite na 180 stupnjeva, oko pola sata.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr