gastro postao
Piletina pripremljena na ovaj način bit će sočna i kremasta, a uvaljana u panko mrvice, poprimit će i slasnu, hrskavu koricu.
Pohana piletina nikad nije bila ukusnija. Napunite je smjesom krem sira i špinata, dodajte i omiljene začine, pa je ubacite u pećnicu i pustite da se zarumeni. Osim u pećnici, meso možete i završiti na tavi u ulju čime ćete dobiti još malo sočnije meso.
Pohanu piletinu poslužite uz povrće na pari ili grillu, pire krumpir ili rižu te zdjelu sezonske salate.
Potrebno vam je:
- 200 g krem sira
- 200 g špinata
- Pola glavice luka
- 2 režnja češnjaka
- 2 komada pilećih prsa
- 100 g mozzarelle
- 2 jaja
- 2 šalice panko ili običnih krušnih mrvica
- 3 žlice parmezana
- Prstohvat bosiljka
- Prstohvat origana
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Najprije napravite punjenje od krem sira i špinata tako da špinat operete i nasjeckate na sitno te ga pomiješajte s krem sirom i režnjem češnjaka. Začinite soli i paprom.
- Pileća prsa narežite na veće komade, pa ih premažite nadjevom i zarolajte. Pričvrstite čačkalicom.
- Istucite jaje u manjoj zdjelici, a u druge dvije stavite brašno i krušne mrvice koje ste pomiješali s parmezanom, bosiljkom i origanom. Dodajte soli i papra.
- Uvaljajte piletinu u brašno, pa u jaja, a zatim u mješavinu krušnih mrvica.
- Posložite na papir za pečenje i pecite na 180 stupnjeva, oko pola sata.
Dobar tek!