Recepti 05. veljače 2019.

Palačinke na slano: Piletina, gljive i špinat u genijalnoj kombinaciji

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Slane punjene palačinke spojem sastojaka oduševit će baš svakog tko ih proba, a kremasto punjenje gotovo bi u potpunosti moglo zasjeniti i omiljene slatke favorite.

Najprije pripremite kremasti umak od piletine, gljiva i vrhnja, a zatim mu dodajte i špinat, pa tom smjesom punite palačinke. Kod pripreme palačinki šećer naprosto zamijenite soli.

 

Možda vas zanima... Tajna je otkrivena: Imamo recept za najbolje palačinke ikad! Kolumne


Sjajnu kombinaciju okusa možete podići na novu razinu te sve zajedno zapeći sa smjesom od jaja i vrhnja, ali palačinke možete poslužiti i same. Dovoljna će im biti tek zdjela svježe sezonske salate i užitak je zagarantiran.

 

Palacinke Možda vas zanima... Dvostruka delicija: Zapečene punjene palačinke Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Potrebno vam je:

  • Palačinke
  • 1 glavica luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 300 g piletine 
  • 200 g gljiva po želji
  • 3 šake špinata
  • 1 žlica vlasca i/ili peršina
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • Temeljac ili voda
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Na ulju ispirjajte luk. Kada poprimi boju dodajte češnjak.
  2. Piletinu nasjeckajte na manje komadiće. Dodajte je luku i češnjaku, pustite da poprimi boju.
  3. Dodajte nasjeckane gljive, kratko pirjajte pa dodajte oko pet žlica temeljca ili vode. Toliko da na tavi ima tekućine. 
  4. Ubacite i vlasac i/ili peršin te sol i papar. Pržite dok meso i gljive ne budu gotove.
  5. Za to vrijeme kratko blanširajte špinat tako da ga na dvije minute ubacite u kipuću vodu. Izvadite ga iz vode, kratko ohladite pa nasjeckajte.
  6. Piletini i gljivama na kraju dodajte kiselo vrhnje, dodatno začinite po želji i sve dobro promiješajte. Ubacite i špinat.
  7. Dobivenom smjesom punite palačinke, zarolajte ih i poslužite takve ili ih ubacite u pećnicu, dodajte preljev od jednog jaja i vrhnja, pa pecite na 200 stupnjeva oko 15 minuta.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.