gastro postao
Slane punjene palačinke spojem sastojaka oduševit će baš svakog tko ih proba, a kremasto punjenje gotovo bi u potpunosti moglo zasjeniti i omiljene slatke favorite.
Najprije pripremite kremasti umak od piletine, gljiva i vrhnja, a zatim mu dodajte i špinat, pa tom smjesom punite palačinke. Kod pripreme palačinki šećer naprosto zamijenite soli.
Sjajnu kombinaciju okusa možete podići na novu razinu te sve zajedno zapeći sa smjesom od jaja i vrhnja, ali palačinke možete poslužiti i same. Dovoljna će im biti tek zdjela svježe sezonske salate i užitak je zagarantiran.
Potrebno vam je:
- Palačinke
- 1 glavica luka
- 1 režanj češnjaka
- 300 g piletine
- 200 g gljiva po želji
- 3 šake špinata
- 1 žlica vlasca i/ili peršina
- 4 žlice kiselog vrhnja
- Temeljac ili voda
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Na ulju ispirjajte luk. Kada poprimi boju dodajte češnjak.
- Piletinu nasjeckajte na manje komadiće. Dodajte je luku i češnjaku, pustite da poprimi boju.
- Dodajte nasjeckane gljive, kratko pirjajte pa dodajte oko pet žlica temeljca ili vode. Toliko da na tavi ima tekućine.
- Ubacite i vlasac i/ili peršin te sol i papar. Pržite dok meso i gljive ne budu gotove.
- Za to vrijeme kratko blanširajte špinat tako da ga na dvije minute ubacite u kipuću vodu. Izvadite ga iz vode, kratko ohladite pa nasjeckajte.
- Piletini i gljivama na kraju dodajte kiselo vrhnje, dodatno začinite po želji i sve dobro promiješajte. Ubacite i špinat.
- Dobivenom smjesom punite palačinke, zarolajte ih i poslužite takve ili ih ubacite u pećnicu, dodajte preljev od jednog jaja i vrhnja, pa pecite na 200 stupnjeva oko 15 minuta.
Dobar tek!