gastro postao
Garantiramo ti da će tvoji najbliži polizati tanjure i tražiti repete...
Piletina u umaku od gljiva i vrhnja pravi je klasik i mislimo kako nema potrebe mijenjati ono što je uspješno. Ipak, uz malo parmezana bit će još bolja i kremastija.
Isprobaj ovo jednostavno polusatno jelo, posluži ga uz pire krumpir, rižu ili široke rezance i uživaj.
Sastojci:
- 450 g pilećih prsa
- 400 ml bijelog vina
- 150 g šampinjona
- 2 žlice maslinovog ulja
- 120 ml vrhnja za kuhanje
- 2 režnja češnjaka
- 60 g brašna
- 3 žlice maslaca
- 50 g parmezana
- 1 žličica soli
- 1 žličica papra
- 1 žličica peršina
Priprema:
- Meso umotaj u prozirnu foliju i istuci tako da bude debelo 6-7 mm, a potom ga nareži na filete.
- Umoči svaki komad mesa u brašno i stavi ih sa strane.
- U velikoj tavi zagrij maslac i jednu žlicu maslinovog ulja, dodaj piletinu i peci četiri minute sa svake strane, dok ne poprimi zlatnu boju.
- Makni meso iz tavice i dodaj maslinovo ulje, gljive i nasjeckani češnjak. Dinstaj i miješaj.
- Ulij bijelo vino, vrati piletinu i pospi češnjakom.
- Pričekaj da zavrije, a potom smanji vatru, poklopi i pusti da se krčka 15-ak minuta.
- Ponovno makni piletinu iz tave, ulij vrhnje i pričekaj da se zagrije. Miješaj i dodaj naribani parmezan.
- Kad se sir otopi, pusti da krčka sve dok umak ne postane gust.
- Vrati piletinu, kratko kuhaj kako bi se zagrijala i posluži toplo.
Dobar tek!