Energetske štangice stvorene za svaku priliku

Thinkstock
Ako ste ljubitelji kupovnih energetskih štangica, ove ćete obožavati.
Vidi originalni članak

Domaće energetske pločice odličan su način za uključivanje zdravih namirnica u vaš međuobrok. Domaća verzija bolja je od kupovne zbog zdravijih sastojaka, a još jedna prednost je ta što možete kombinirati vama drage okuse.

 

doručak i međuobrok Slatke energetske bombice – bez pečenja

YumYum Paradise Zdravi Raffaello - energy bites koje ćete obožavati

 

Potrebno vam je:

*1 šalica – 250 ml

  • 3 šalice zobenih
  • ½ šalice mljevenih lanenih sjemenki
  • 1/3 šalice otopljenog maslaca ili kokosovog ulja
  • ½ šalice meda
  • 1 šalica maslaca od kikirikija, nezaslađenog
  • 1 žličica soli
  • 5 žlica sjeckane čokolade

Postupak pripreme:

  1. Zobene pahuljice i mljeveni lan pomiješajte u posudi.
  2. Maslac/kosovo ulje, med i maslac od kikirikija zagrijte na laganoj vatri dok se sve ne sjedini. Dodajte sol.
  3. Kada se sve otopilo i sjedinilo, prelijte preko mješavine zobenih i lana.
  4. Dobro promiješajte i pustite da se malo prohladi.
  5. Umiješajte sjeckanu čokoladu
  6. Dublju posudu za pečenje obložite papirom za pečenje
  7. Smjesu za štangice rasporedite rukama po površini posude i pustite da se ohladi i stisne na hladnom.
  8. Režite na štangice i čuvajte u zatvorenoj posudi
  9. Kako biste uvijek imali zdrav međuobrok pri ruci, nekoliko štangica umotajte u papir za pečenje.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr