Mesna štruca s kruhom i dimljenom paprikom

Stockfood
Mesna štruca idealna je za pripremu tijekom tjedna, a dovoljno je raskošna da je poslužite i na bogatom nedjeljom stolu.
Vidi originalni članak

Kombinaciji kruha i mljevene junetine dodajte pirjani slatkasti luk, a zatim je dodatno začinite dobrom dozom timijana i češnjaka. Mi smo kombinaciji dodali i dimljenu crvenu papriku za još više okusa. 

 

DOBAR TEK Pripremi sočnu mesnu štrucu u lisnatom tijestu

 

Mesnu štrucu poslužite uz pečeni ili pire krumpir, kus kus, proso, rižu ili drugi prilog po želji. Kombinaciji možete dodati i umak, a mi smo za ovu priliku pomiješali grčki jogurt, senf i žlicu majoneze, dodali češnjak i svježi peršin, pa poslužili uz vruću štrucu i pečeni krumpir. Osim ovog, sjajan dodatak bit će i umaci na bazi rajčice.

 

Povrtni tanjur Lažna mesna štruca - vege specijalitet za svakog!

 

 

Potrebno vam je:

  • 400 g mljevene junetine
  • 4 šnite kruha
  • 2 jaja
  • 1 žličica timijana
  • 200 ml toplog mlijeka
  • 2 žličice dimljene paprike
  • 2 žlice sitno sjeckanog peršina
  • 2 glavice luka
  • 2 režnja češnjaka
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Kruh nasjeckajte na kockice, prelijte ga toplim mlijekom i pustite da stoji oko pola sata. 
  2. Na maslinovom ulju propirjajte luk, dodajte češnjak i pustite da poprimi boju. Kratko ohladite.
  3. Kruhu s mlijekom dodajte mljevenu junetinu, jaja, sol, papar, timijan, peršin te pirjani luk i češnjak. Sve dobro pomiješajte.
  4. Duguljasti kalup za kruh premažite maslacem, maslinovim ili suncokretovim uljem ili jednostavno obložite papirom za pečenje.
  5. Prebacite smjesu u kalup i pecite oko 40 minuta na 200 stupnjeva, najprije pokriveno, a zadnjih desetak minuta otkriveno.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr