gastro postao
Mesna štruca je pravi klasik - jednostavan i brzo gotov. Ako je dugo niste spremali, svakako je poslužite ovog vikenda i razveselite svoje najdraže.
Za sat vremena možeš pripremiti ručak za cijelu obitelj ili društvo, bez prljavog posuđa i puno opterećivanja. Pomnije je trebaš pratiti posljednjih desetak minuta, kako se ne bi isušila, a ostatak ti vremena preostaje za pripremu odličnog priloga po želji.
Preporučujemo pire krumpir ili dinstano zelje. Dobar tek!
Sastojci:
- 700 g mljevenog junećeg mesa
- 1 jaje (za smjesu)
- 2 žlice krušnih mrvica
- 2 žličice crvene paprike
- Sol
- Papar
- Sitno nasjeckani češnjak
- Sitno nasjeckani peršin
- 5 tvrdo kuhanih jaja (za punjenje)
- 1 limun
- 30 g maslaca
- 1 žumanjak (za premazivanje)
- 1 paket lisnatog tijesta
Priprema:
- Meso, jedno jaje, crvenu papriku, češnjak i peršin stavi u veću posudu, posoli, popapri pa dobro izmiješaj rukama.
- Oblikuj štrucu, na sredini napravite utor i poredaj pet tvrdo kuhanih jaja.
- Štrucu zagladi i premjesti u nauljeni lim za pečenje. Po štruci poslaži kolutove limuna i tanke listiće maslaca. Peci otprilike pola sata u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
- Izvadi, malo ohladite, zamotaj u razvaljano lisnato tijesto, premaži žumanjkom i vrati u pećnicu. Peci još 20-ak minuta na 180 stupnjeva.