Recepti 25. ožujka 2018.

Za ručak: Sočna mesna štruca u lisnatom tijestu

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Mesna štruca je pravi klasik - jednostavan i brzo gotov. Ako je dugo niste spremali, svakako je poslužite ovog vikenda i razveselite svoje najdraže.

Za sat vremena možete pripremiti ručak za cijelu obitelj ili društvo, bez prljavog posuđa i puno opterećivanja. Pomnije je trebate pratiti posljednjih desetak minuta, kako se ne bi isušila, a ostatak vam vremena preostaje za pripremu odličnog priloga po želji.

 

Možda vas zanima... Složenac od mljevenog mesa s keljom i batatom Recepti

 

Sastojci:

  • 700 g mljevenog junećeg mesa
  • 1 jaje (za smjesu)
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 2 žličice crvene paprike
  • Sol
  • Papar
  • Sitno nasjeckani češnjak
  • Sitno nasjeckani peršin
  • 5 tvrdo kuhanih jaja (za punjenje)
  • 1 limun
  • 30 g maslaca
  • 1 žumanjak (za premazivanje)
  • 1 paket lisnatog tijesta

Priprema:

  1. Meso, jedno jaje, crvenu papriku, češnjak i peršin stavite u veću posudu, posolite, popaprite i dobro izmiješajte rukama.
  2. Oblikujte štrucu, na sredini napravite utor i poredajte pet tvrdo kuhanih jaja.
  3. Štrucu zagladite i premjestite u nauljeni lim za pečenje. Po štruci poslažite kolutove limuna i tanke listiće maslaca. Pecite otprilike pola sata u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
  4. Izvadite, malo ohladite, zamotajte u razvaljano lisnato tijesto, premažite žumanjkom i vratite u pećnicu. Pecite još dvadesetak minuta na 170 stupnjeva.

 

Možda vas zanima... Uvijek pali: Bogata pita od mljevenog mesa i krumpira Recepti

 

Uz sočnu vam mesnu štrucu predlažemo dinstano crveno zelje začinjeno s malo bučinog ulja.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.