gastro postao
Pripremi ukusne i mirisne mesne okruglice i razveseli svoje najdraže izvrsnim ručkom.
Kuhinjske će površine ostati čiste jer ti ništa neće prskati iz tavice. Posao u većoj mjeri obavlja pećnica, a na tebi je samo da odabereš kvalitetno meso, nasjeckaš luk i češnjak i pomiješaš sve sastojke.
Osim što kuglice možeš poslužiti kao ručak za cijelu obitelj, uz špagete ili pire krumpir i bogati umak, svakako ih pripremi i za sljedeće veće druženje.
Sastojci:
- 900 g miješanog mljevenog mesa (junećeg i svinjskog)
- 2 jaja
- 30 g krušnih mrvica
- 1 luk
- 3 režnja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 120 ml mlijeka
- 2 žlice naribanog parmezana
- 1 žličica crnog papra
- 2 žličice soli
- 1 žličica mješavine talijanskih začina
Priprema:
- U mlijeko dodaj krušne mrvice i pusti da se namaču 20 minuta.
- Zagrij maslinovo ulje na tavici, dodaj luk i pirjaj dok ne omekša.
- U miješano meso dodaj luk, krušne mrvice, jaja, sol, papar, mješavinu talijanskih začina i parmezan. Pomiješaj i stavi u hladnjak na sat vremena.
- Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Lim za pečenje prekrij papirom za pečenje.
- Rukama oblikuj kuglice promjera 3-4 cm i položi ih na lim. Peci 15-20 minuta, uz povremeno okretanje, sve dok ne poprime smećkastu boju.
Dobar tek!