Recepti 28. rujna 2020.

Mesne okruglice brzinski nestaju s tanjura

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremi ukusne i mirisne mesne okruglice i razveseli svoje najdraže izvrsnim ručkom.

Kuhinjske će površine ostati čiste jer ti ništa neće prskati iz tavice. Posao u većoj mjeri obavlja pećnica, a na tebi je samo da odabereš kvalitetno meso, nasjeckaš luk i češnjak i pomiješaš sve sastojke. 

Osim što kuglice možeš poslužiti kao ručak za cijelu obitelj, uz špagete ili pire krumpir i bogati umak, svakako ih pripremi i za sljedeće veće druženje.

 

Možda vas zanima... Pripremi švedske mesne okruglice s pire krumpirom Kolumne

 

 

Sastojci:

  •  900 g miješanog mljevenog mesa (junećeg i svinjskog)
  • 2 jaja
  • 30 g krušnih mrvica
  • 1 luk
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 120 ml mlijeka
  • 2 žlice naribanog parmezana
  • 1 žličica crnog papra
  • 2 žličice soli
  • 1 žličica mješavine talijanskih začina

 

Priprema:

  1. U mlijeko dodaj krušne mrvice i pusti da se namaču 20 minuta.
  2. Zagrij maslinovo ulje na tavici, dodaj luk i pirjaj dok ne omekša.
  3. U miješano meso dodaj luk, krušne mrvice, jaja,  sol, papar, mješavinu talijanskih začina i parmezan. Pomiješaj i stavi u hladnjak na sat vremena.
  4. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Lim za pečenje prekrij papirom za pečenje.
  5. Rukama oblikuj kuglice promjera 3-4 cm i položi ih na lim. Peci 15-20 minuta, uz povremeno okretanje, sve dok ne poprime smećkastu boju.

 

Možda vas zanima... Pileće mesne okruglice u umaku od luka Recepti

 

 

Dobar tek! 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.