Recepti 7217 prikaza 09. srpnja 2018.

Mesne okruglice koje brzinski nestaju s tanjura

Thinkstock
U pećnici pripremite ukusne i mirisne mesne okruglice i razveselite svoje najdraže izvrsnim ručkom.

Kuhinjske će površine ostati čiste jer vam ništa neće prskati iz tavice. Posao u većoj mjeri obavlja vaša pećnica, a na vama je samo da odaberete kvalitetno meso, nasjeckate luk i češnjak i pomiješate sve sastojke. 

Osim što kuglice možete poslužiti kao ručak za cijelu obitelj, uz tjesteninu ili pire krumpir i bogati umak, svakako ih pripremite i za sljedeće veće druženje.

 

Možda vas zanima... Nova dimenzija: Lažne mesne okruglice od graha i šampinjona Recepti

 

Sastojci:

  •  900 g miješanog mljevenog mesa (junećeg i svinjskog)
  • 2 jaja
  • 30 g krušnih mrvica
  • 1 luk
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 120 ml mlijeka
  • 2 žlice naribanog parmezana
  • 1 žličica crnog papra
  • 2 žličice soli
  • 1 žličica mješavine talijanskih začina

 

Priprema:

  1. U mlijeko dodajte krušne mrvice i pustite da se namaču 20 minuta.
  2. Zagrijte maslinovo ulje na tavici, dodajte luk i pirjajte dok ne postane proziran.
  3. U miješano meso dodajte luk, krušne mrvice, jaja,  sol, papar, mješavinu talijanskih začina i parmezan. Pomiješajte i stavite u hladnjak na sat vremena.
  4. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje.
  5. Rukama oblikujte kuglice promjera 3-4 cm i položite ih na lim. Pecite 15-20 minuta, sve dok ne poprime smećkastu boju.

 

 

Mesne okruglice na štapiću Možda vas zanima... Danas kuhamo: Mesne okruglice na ražnjiću Recepti

 

Dobar tek! 

 

gastro zvijezda
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.