Kombinaciji kruha i mljevene junetine dodajte pirjani slatkasti luk, a zatim je dodatno začinite dobrom dozom timijana i češnjaka. Mi smo kombinaciji dodali i dimljenu crvenu papriku za još više okusa.
Mesnu štrucu poslužite uz pečeni ili pire krumpir, kus kus, proso, rižu ili drugi prilog po želji. Kombinaciji možete dodati i umak, a mi smo za ovu priliku pomiješali grčki jogurt, senf i žlicu majoneze, dodali češnjak i svježi peršin, pa poslužili uz vruću štrucu i pečeni krumpir. Osim ovog, sjajan dodatak bit će i umaci na bazi rajčice.
Potrebno vam je:
- 400 g mljevene junetine
- 4 šnite kruha
- 2 jaja
- 1 žličica timijana
- 200 ml toplog mlijeka
- 2 žličice dimljene paprike
- 2 žlice sitno sjeckanog peršina
- 2 glavice luka
- 2 režnja češnjaka
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Kruh nasjeckajte na kockice, prelijte ga toplim mlijekom i pustite da stoji oko pola sata.
- Na maslinovom ulju propirjajte luk, dodajte češnjak i pustite da poprimi boju. Kratko ohladite.
- Kruhu s mlijekom dodajte mljevenu junetinu, jaja, sol, papar, timijan, peršin te pirjani luk i češnjak. Sve dobro pomiješajte.
- Duguljasti kalup za kruh premažite maslacem, maslinovim ili suncokretovim uljem ili jednostavno obložite papirom za pečenje.
- Prebacite smjesu u kalup i pecite oko 40 minuta na 200 stupnjeva, najprije pokriveno, a zadnjih desetak minuta otkriveno.
Dobar tek!