gastro postao
Mesnu štrucu zamijenite onom vegetarijanskom, pa uživajte u finom i zdravom obroku bez grižnje savjesti.
Ova lažna mesna štruca priprema se od kombinacije povrća poput mrkve, paprike i šampinjona. Dodajte tome još i šalicu slanutka, zarolajte u tijesto za savijače i ubacite u pećnicu. Kombinaciji možete dodati i začine po želji.
Umjesto kvinoje, koristiti možete i leću ili pak neke druge žitarice i mahunarke po želji.
Ovakva vegetarijanska štruca odlično će se složiti uz pire krumpir, rižu ili sezonsku salatu po izboru.
Potrebno vam je:
- 500 g tijesta za savijače
- 1 konzerva slanutka
- 1 šalica kvinoje
- 1 mrkva
- 1 zelena paprika
- 1 luk
- 1 šalica šampinjona
- 3 režnja češnjaka
- 2 žlica maslaca
- 1 žlica worcester umaka
- 1 i pola šalica krušnih mrvica
- 1 jaje
- Sol, papar
Priprema:
- Izmiksajte slanutak pa ga u zdjeli pomiješajte s kvinojom.
- U tavi propirjajte narezano povrće i nasjeckani češnjak na maslacu.
- Izvadite iz tave i usitnite povrće u blenderu.
- Umiješajte slanutak i kvinoju.
- Umiješajte worcester, dodajte krušne mrvice i zamijesite smjesu.
- Razvaljajte lisnato tijesto u kvadrat, na njega stavite smjesu od povrća pa zarolajte tijesto u štrucu.
- Stavite na lim za pečenje obložen papirom, premažite jajetom i pecite oko 25 min na 190°c ili dok ne poprimi zlatnu boju sa svih strana.
- Neka se ohladi 15 min prije rezanja.
Dobar tek!