Recepti 13. ožujka 2018.

Lažna mesna štruca - vege specijalitet za svakog!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Mesnu štrucu zamijenite onom vegetarijanskom, pa uživajte u finom i zdravom obroku bez grižnje savjesti.

Ova lažna mesna štruca priprema se od kombinacije povrća poput mrkve, paprike i šampinjona. Dodajte tome još i šalicu slanutka, zarolajte u tijesto za savijače i ubacite u pećnicu. Kombinaciji možete dodati i začine po želji.

 

Možda vas zanima... Vegetarijanski chili s tortiljama od heljdinog brašna Kolumne

 

Umjesto kvinoje, koristiti možete i leću ili pak neke druge žitarice i mahunarke po želji.

Ovakva vegetarijanska štruca odlično će se složiti uz pire krumpir, rižu ili sezonsku salatu po izboru.

 

Možda vas zanima... Meksički vikend: Ljuta mesna štruca Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 500 g tijesta za savijače
  • 1 konzerva slanutka
  • 1 šalica kvinoje
  • 1  mrkva
  • 1 zelena paprika
  • 1 luk
  • 1 šalica šampinjona
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 žlica maslaca
  • 1 žlica worcester umaka
  • 1 i pola šalica krušnih mrvica
  • 1 jaje
  • Sol, papar


Priprema:

  1. Izmiksajte slanutak pa ga u zdjeli pomiješajte s kvinojom.
  2. U tavi propirjajte narezano povrće i nasjeckani češnjak na maslacu.
  3. Izvadite iz tave i usitnite povrće u blenderu.
  4. Umiješajte slanutak i kvinoju.
  5. Umiješajte worcester, dodajte krušne mrvice i zamijesite smjesu.
  6. Razvaljajte lisnato tijesto u kvadrat, na njega stavite smjesu od povrća pa zarolajte tijesto u štrucu.
  7. Stavite na lim za pečenje obložen papirom, premažite jajetom i pecite oko 25 min na 190°c ili dok ne poprimi zlatnu boju sa svih strana.
  8. Neka se ohladi 15 min prije rezanja.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.