Recepti 4064 prikaza 11. studenoga 2017.

Meksički vikend: Ljuta mesna štruca

Stockfood
Vikend začinite ljutim i slasnim meksičkim okusima koji spajaju mljeveno meso, kobasicu i omiljeni tortilla chips...

Ono što volimo kod mesnih štruca jest činjenica da je dovoljno tek ubaciti sve sastojke u zdjelu, rukama ih dobro povezati, a zatim baciti na pečenje. Upravo je takva i ova, ljuta meksička varijanta.

 

Možda vas zanima... Za zagrijavanje: Meksički gulaš Recepti

 

Volite li još ljuća jela, svakako dodajte još čilija u prahu, a odlična ideja bit će i premazivanje kakvim ljutim umakom od rajčice. 

Mesnu štrucu poslužite uz povrće poput sjeckane paprike, rajčice, kukuruza i graha ili uz klasični pire krumpir.

 

mesna štruca Možda vas zanima... Oduševite se: Mesna štruca s tajnim sastojkom None Možda vas zanima... Tyler Florence otkriva tajnu najkremastijeg pire krumpira Špajza

 

 | Author: Stockfood Stockfood

 

Sastojci:

  • 450 g mljevenog mesa
  • 225 g chorizo ili neke druge kobasice
  • 3 žličice ulja
  • 1 luk
  • 1 zelena paprika
  • 2 crvene paprike
  • 2 žlice pasirane rajčice
  • 1 žličica soli
  • 2 žličica origano
  • 0.50 žličica paprika u prahu
  • 2 žličice kumina
  • 2 žličice čilija u prahu
  • 50 g korijandra
  • 2 jaja
  • 2 šake tortilla chipsa

Priprema:

  1. Izmiješajte sastojke za glazuru i ostavite da odstoje.
  2. Zagrijte ulje na srednjoj vatri.
  3. Dodajte luk i paprike te pirjajte dok ne omekšaju.
  4. Dodajte pastu od rajčice i pirjajte još tri min pa ostavite da se ohladi.
  5. Za to vrijeme usitnite tortilla chips i ubacite ga u smjesu.
  6. Stavite ostatak sastojaka u zdjelu, izmiješajte i utisnite u kalup.
  7. Pecite 60-75 min na 175°c, a pri kraju pečenja temperaturu pojačajte na 200 pa zapecite sve skupa još 5 do 10 minuta.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.