gastro postao
Vikend začinite ljutim i slasnim meksičkim okusima koji spajaju mljeveno meso, kobasicu i omiljeni tortilla chips...
Ono što volimo kod mesnih štruca jest činjenica da je dovoljno tek ubaciti sve sastojke u zdjelu, rukama ih dobro povezati, a zatim baciti na pečenje. Upravo je takva i ova, ljuta meksička varijanta.
Volite li još ljuća jela, svakako dodajte još čilija u prahu, a odlična ideja bit će i premazivanje kakvim ljutim umakom od rajčice.
Mesnu štrucu poslužite uz povrće poput sjeckane paprike, rajčice, kukuruza i graha ili uz klasični pire krumpir.
Sastojci:
- 450 g mljevenog mesa
- 225 g chorizo ili neke druge kobasice
- 3 žličice ulja
- 1 luk
- 1 zelena paprika
- 2 crvene paprike
- 2 žlice pasirane rajčice
- 1 žličica soli
- 2 žličica origano
- 0.50 žličica paprika u prahu
- 2 žličice kumina
- 2 žličice čilija u prahu
- 50 g korijandra
- 2 jaja
- 2 šake tortilla chipsa
Priprema:
- Izmiješajte sastojke za glazuru i ostavite da odstoje.
- Zagrijte ulje na srednjoj vatri.
- Dodajte luk i paprike te pirjajte dok ne omekšaju.
- Dodajte pastu od rajčice i pirjajte još tri min pa ostavite da se ohladi.
- Za to vrijeme usitnite tortilla chips i ubacite ga u smjesu.
- Stavite ostatak sastojaka u zdjelu, izmiješajte i utisnite u kalup.
- Pecite 60-75 min na 175°c, a pri kraju pečenja temperaturu pojačajte na 200 pa zapecite sve skupa još 5 do 10 minuta.
Dobar tek!