Fantazija od krumpira

Ovu pitu možete napraviti i u miniverziji služeći se kalupima za muffine. Postupite jednako - samo razvaljano tijesto podijelite u više manjih dijelova i stavite u kalup za muffine pa napunite nadjevom i ispecite
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 329

Potrebno vam je

  • 2 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 150 g maslac, slani
  • 2 žlica voda
  • 2 mala žlica ružmarin
  • 1 kom poriluk (cijeli)
  • 200 g krumpir, zreli
  • 100 g feta sir
  • 2 režanj češnjak
  • 1 kom jaje kokošje

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 200°C. Izmiksajte maslac i brašno u mikseru, dok ne dobijete teksturu sličnu krušnim mrvicama. Dodajte žumanjak, vodu i ružmarin pa miksajte dok se sve ne pomiješa. Mijesite dok ne dobijete podatno tijesto.
  2. Razvaljajte tijesto i stavite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Ostavite u hladnjaku 30 minuta. U međuvremenu skuhajte poriluk i krumpir na pari, premjestite u drugu posudu pa dodajte fetu i češnjak. Sve dobro promiješajte.
  3. Pospite nasjeckan poriluk preko tijesta u limu. Poredajte tanke ploške kuhanoga krumpira preko poriluka. Začinite solju i paprom. Premažite istučenim jajem i pecite 30 minuta te poslužite posuto ružmarinom.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr