gastro postao
Ovu pitu možete napraviti i u miniverziji služeći se kalupima za muffine. Postupite jednako - samo razvaljano tijesto podijelite u više manjih dijelova i stavite u kalup za muffine pa napunite nadjevom i ispecite
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 329
Potrebno vam je
- 2 šalica pšenično brašno, bijelo
- 150 g maslac, slani
- 2 žlica voda
- 2 mala žlica ružmarin
- 1 kom poriluk (cijeli)
- 200 g krumpir, zreli
- 100 g feta sir
- 2 režanj češnjak
- 1 kom jaje kokošje
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 200°C. Izmiksajte maslac i brašno u mikseru, dok ne dobijete teksturu sličnu krušnim mrvicama. Dodajte žumanjak, vodu i ružmarin pa miksajte dok se sve ne pomiješa. Mijesite dok ne dobijete podatno tijesto.
- Razvaljajte tijesto i stavite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Ostavite u hladnjaku 30 minuta. U međuvremenu skuhajte poriluk i krumpir na pari, premjestite u drugu posudu pa dodajte fetu i češnjak. Sve dobro promiješajte.
- Pospite nasjeckan poriluk preko tijesta u limu. Poredajte tanke ploške kuhanoga krumpira preko poriluka. Začinite solju i paprom. Premažite istučenim jajem i pecite 30 minuta te poslužite posuto ružmarinom.
Izvor Skuhatćute