Fenomenalan zapečeni krumpir s gljivama i slaninom

Thinkstock
Zapečeni krumpir oduševit će vas u kombinaciji s pancetom i šampinjonima.
Vidi originalni članak

Punjeni i zapečeni krumpiri sa šampinjonima, pancetom i sirom ukusno su jelo ili prilog mesnim jelima. Jednostavno i brzo, ovo jelo ostavlja dojam složenosti koji će vas u potpunosti osvojiti.

 

isprobajte Pečeni mladi krumpir s maslacem

 

divota Za prste polizati: Zapečeni krumpir sa sirom

 

Potrebno vam je:

  • 5 krumpira
  • 8 šampinjona
  • 1/2 ljubičastog luka
  • 100 g pancete
  • 2 režanja češnjaka
  • majčina dušica
  • 1 dl bijelog vina
  • 50 g goude
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema:

  1. Pancetu ispržite na brzinu na tavi pa dodajte luk, šampinjone, češnjak i malo bijelog vina.
  2. Nakon nekoliko minuta dodajte ostatak vina, majčinu dušicu, sol i papar.
  3. Neočišćeni krumpir kuhajte u slanoj vodi 15-ak minuta. Izvadite ga iz vode da se ohladi i razrežite ga na četiri dijela, kako bi sredinu mogli napuniti pancetom i šampinjonima.
  4. Raspodijelite umak po krumpirima i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva pola sata.
  5. Izvadite krumpir iz pećnice, pospite ga sirom i vratite na još desetak minuta u pećnicu.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr