Fettuccine alfredo

Isprobajte tjesteninu u božanstvenom umaku od tikvica i kiselog vrhnja
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 683

Potrebno vam je

  • 150 ml povrtni temeljac
  • 4 režanj češnjak
  • 250 g tjestenina s jajima
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 2 mala žlica kukuruzni škrob
  • 2 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
  • muškatni oraščić
  • svježe mljeveni papar
  • parmezan
  • peršin, list
  • 1 žlica voda

Priprema

  1. Neka voda u loncu zavrije. U međuvremenu pomiješajte češnjak i povrtni temeljac u tavi. Pustite da zavrije pa smanjite vatru. Kuhajte oko 15 minuta.
  2. Kuhajte fettuccine tjesteninu u uzavreloj vodi osam minuta. Dodajte i tikvicu pa kuhajte minutu.
  3. U električnome mikseru izmiksajte temeljac i češnjak. Vratite smjesu u tavu i neka malo zavrije. Dodajte kukuruzni škrob (pomiječan sa žlicom vode) pa miješajte dok se malo ne zgusne. Maknite s vatre te umiješajte vrhnje, muškatni oraščić i papar.
  4. Ocijedite tjesteninu pa pomiješajte s umakom. Poslužite s naribanim parmezanom i peršinom.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr