gastro postao
Isprobajte tjesteninu u božanstvenom umaku od tikvica i kiselog vrhnja
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 683
Potrebno vam je
- 150 ml povrtni temeljac
- 4 režanj češnjak
- 250 g tjestenina s jajima
- 1 kom tikvice, zelene
- 2 mala žlica kukuruzni škrob
- 2 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
- muškatni oraščić
- svježe mljeveni papar
- parmezan
- peršin, list
- 1 žlica voda
Priprema
- Neka voda u loncu zavrije. U međuvremenu pomiješajte češnjak i povrtni temeljac u tavi. Pustite da zavrije pa smanjite vatru. Kuhajte oko 15 minuta.
- Kuhajte fettuccine tjesteninu u uzavreloj vodi osam minuta. Dodajte i tikvicu pa kuhajte minutu.
- U električnome mikseru izmiksajte temeljac i češnjak. Vratite smjesu u tavu i neka malo zavrije. Dodajte kukuruzni škrob (pomiječan sa žlicom vode) pa miješajte dok se malo ne zgusne. Maknite s vatre te umiješajte vrhnje, muškatni oraščić i papar.
- Ocijedite tjesteninu pa pomiješajte s umakom. Poslužite s naribanim parmezanom i peršinom.
Izvor Skuhatćute