Fina i brza: Pita bez dna s jabukama i narom

Stockfood
Priprema će vam oduzeti svega desetak minuta, a uživanje u ovoj piti definitivno ćete htjeti ponoviti.
Vidi originalni članak

U engleskoj i američkoj kuhinji ova se pita bez dna naziva cobblerom, a glavne su joj karakteristike super jednostavna priprema i sjajni okusi pečenog voća. 

 

Za zagrijavanje Kombinacija iz snova: Crumble od jabuka i oraha

 

Jabukama možete dodati i šaku smrznutog bobičastog voća te začine poput cimeta i vanilije. Naša je varijanta kolača nešto jednostavnija kako biste na najfiniji način uživali u punim okusima nara i jabuke.

Cobbler se odlično slaže s kuglicom jednostavnog sladoleda od vanilije, a dodati možete i sjemenke nara.

 

S dozom konjaka Crumble od jabuke i kruške kojem ćete se htjeti vratiti



Potrebno vam je:

  • 2 šalice soka od nara
  • 6 zelenih jabuka
  • 150 g smeđeg šećera
  • 280 g brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 120 g maslaca
  • 1 šalica slatkog vrhnja
  • Nar
  • Sol

Priprema:

  1. Sok od nara najprije stavite u manju posudu pa ga zagrijavajte dok se malo ne reducira i postane nešto gušći, oko 15 minuta.
  2. Preselite ga u veću posudu, dodajte mu jabuke koje ste nasjeckali na kockice, 120 g šećera i tri žlice brašna.
  3. Začinite s prstohvatom soli.
  4. Pomiješajte pa prebacite u posudu za pečenje.
  5. U drugoj posudi pomiješajte ostatak brašna, prašak za pecivo i prstohvat soli.
  6. Dodajte kockice maslaca pa rukama izradite mrvičastu smjesu.
  7. Dodajte slatko vrhnje i dobro pomiješajte kako biste dobili prhko tijesto.
  8. Rukom rasporedite dobiveno tijesto po jabukama i pospite ostatkom šećera.
  9. Ubacite u pećnicu na 180 stupnjeva i pecite oko sat vremena ili dok se ne pojave mjehurići, a tijesto poprimi zlatnu boju.
  10. Prije posluživanja kolač malo ohladite i poslužite uz kuglicu sladoleda.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr