Fina pileća prsa u Marsala umaku

Thinkstock
Uživajte u ukusnom jelu od piletine u sočnom umaku
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 113

Potrebno vam je

  • 4 filet pile (bijelo meso bez kosti)
  • svježe mljeveni papar
  • kadulja
  • 4 kriška šunka dimljena ,soljena sušena
  • 2 žlica maslac, slani
  • 0.65 g vrhnje za kuhanje
  • sol

Priprema

  1. Operite i osušite pileća prsa i utrljajte sol i papar. Svaki filet pilećih prsa omotajte šunkom i pričvrstite čačkalicom.
  2. Zagrijte ulje u dubljoj tavi i pržite filete sa svake strane po 15 minuta. Izvadite iz tave i držite na toplom.
  3. U tavi pomiješajte Marsala vino s vrhnjem i kratko prokuhajte.
  4. Meso po potrebi dodatno posolite, skinite čačkalice i premjestite u Marsala umak. Podgrijte 2 minute prije serviranja.

Uživajte u ukusnom jelu od piletine u sočnom umaku

Posjeti Gastro.hr