gastro postao
Uživajte u ukusnom jelu od piletine u sočnom umaku
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 113
Potrebno vam je
- 4 filet pile (bijelo meso bez kosti)
- svježe mljeveni papar
- kadulja
- 4 kriška šunka dimljena ,soljena sušena
- 2 žlica maslac, slani
- 0.65 g vrhnje za kuhanje
- sol
Priprema
- Operite i osušite pileća prsa i utrljajte sol i papar. Svaki filet pilećih prsa omotajte šunkom i pričvrstite čačkalicom.
- Zagrijte ulje u dubljoj tavi i pržite filete sa svake strane po 15 minuta. Izvadite iz tave i držite na toplom.
- U tavi pomiješajte Marsala vino s vrhnjem i kratko prokuhajte.
- Meso po potrebi dodatno posolite, skinite čačkalice i premjestite u Marsala umak. Podgrijte 2 minute prije serviranja.
Uživajte u ukusnom jelu od piletine u sočnom umaku