Fini, kremasti cheesecake s kavom

Iznenađenje u laganom i nježnom cheesecakeu svakako je aroma kave
Vidi originalni članak

Tko treba Mochaccino kad možeš dobiti kavu i čokoladu u ovom kremastom kolaču

Omiljeni američki kolač u čokoladnoj varijanti oduševit će čokoljupce. U ovom receptu posebnu aromu daje mu kava. Ako nisi ljubitelj okusa kave u kolačima, daj mašti na volji i zamijeni ga Baileysom ili nekim drugim likerom ili aromom koju voliš. 

 

BakeCakes Oreo cheesecake - ljubav na prvi pogled i zalogaj

 

 

Sastojci:

  • 50 g maslaca
  • 1 žlica instant kave
  • 1 žlica vode
  • 200 g mljevenih keksa
  • 200 g mliječne čokolade
  • 500 g krem sira
  • 400 g kondenziranog mlijeka
  • 250 ml kiselog vrhnja

 

za prste polizati Savršeni jesenski cheesecake od bundeve i čokolade

 

Priprema:

  1. Namazati kalup maslacem. Pomiješati kavu i vodu, smrviti kekse te dodati maslac i pomiješati. Uliti smjesu u kalup i stavite u hladnjak na pola sata.
  2. Otopiti čokoladu i pustiti sa strane pet minuta. Pomiješati krem-sir, kondenzirano mlijeko i vrhnje dok ne postane glatka smjesa. Dodati čokoladu i kavu te sve dobro pomiješati.
  3. Izvaditi i pustiti da se opusti 20 minuta. Dodatno vrhnje istući, njime premazati tortu i posuti mrvicama čokolade.
Posjeti Gastro.hr