Recepti 4860 prikaza 29. srpnja 2018.

Fini, kremasti cheesecake s kavom

Cheesecake s kavom
Iznenađenje u laganom i nježnom cheesecakeu svakako je aroma kave

Tko treba Mochaccino kad možeš dobiti kavu i čokoladu u ovom kremastom kolaču

Omiljeni američki kolač u čokoladnoj varijanti oduševit će čokoljupce. U ovom receptu posebnu aromu daje mu kava. Ako niste ljubitelj okusa kave u kolačima, dajte mašti na volji i zamijenite ga Baileysom ili likerom nekim drugim likerom ili aromom koju volite. 

 

Možda vas zanima... Oreo cheesecake - ljubav na prvi pogled i zalogaj Kolumne

 

Možda vas zanima... Sasvim novo izdanje cheesecakea s jagodom Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 50 g maslaca
  • 1 žlica instant kave
  • 1 žlica vode
  • 200 g mljevenih keksa
  • 200 g mliječne čokolade
  • 500 g krem sira
  • 400 g kondenziranog mlijeka
  • 250 ml kiselog vrhnja

Priprema:

  1. Namažite kalup maslacem. Pomiješajte kavu i vodu, smrvite kekse te dodajte maslac i pomiješajte. Ulijte smjesu u kalup i stavite u hladnjak na pola sata.
  2. Otopite čokoladu i pustite sa strane pet minuta. Pomiješajte krem-sir, kondenzirano mlijeko i vrhnje dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte čokoladu i kavu te sve dobro pomiješajte.
  3. Kad izvadite, pustite da se opusti 20 minuta. Dodatno vrhnje istucite, njime premažite tortu i pospite mrvicama čokolade.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.