Kolumne 27. veljače 2018.

Oreo cheesecake - ljubav na prvi pogled i zalogaj

foto: Nevena Josipović
gastro postao gastro.24sata.hr
Ooobožavam Oreo kekse. Uzmi, okreni, odlijepi, poliži onu kremu, a keks umoči u mlijeko. Tko ih ne voli! Ali ovaj put sam ih htjela iskoristiti na malo drugačiji način.

Odlučila sam napraviti cheesecake s Oreo keksima. Onako fini, da se topi u ustima, i da uživam u svakom komadiću. Mljaaac! Trebat će vam svega 15-ak minuta da ga napravite a nestat će za pet, obećajem!

Fina podloga Oreo keksića i još finija krema, savršen spoj krem sira, slatkog vrhnja i tih divnih crnih keksića.

Ne trebate paliti pećnicu i idealan je kada želite napraviti ukusan i brz desert koji ne zahtijeva puno vremena i tako je jednostavan za napraviti. Njegova jednostavnost i brzina pripreme osvojit će vas na prvu.

Naravno, zavoljet ćete ga na prvi pogled i zalogaj!

U nastavku potražite recept, a za još slasnih recepata naše nove kolumnistice Nevene, posjetite blog Bake Cakes ili istoimeni Instagram profil i Facebook stranicu.

 

 | Author: Nevena Josipović foto: Nevena Josipović

Za podlogu će vam trebati:

  • 16 Oreo keksića
  • 60 grama maslaca

Za kremu će vam trebati:

  • 30 dag krem sira
  • 400 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 4 kapi arome vanilije
  • 60 grama šećera u prahu
  • 12 Oreo keksića

Priprema podloge:

  1. Oreo kekse sameljite u sjeckalici.
  2. U mrvljene kekse dodajte otopljeni maslac i promiješajte.
  3. U kalup za torte utisnite dobivenu smjesu.
  4. Možete koristiti kalup promjera 26 cm, neće vam biti pretanko.

 

Priprema kreme:

  1. Slatko vrhnje izradite u čvrsti šlag.
  2. Posebno izmiksajte krem sir sa šećerom i dodajte par kapi arome vanilije, ja obožavam Philadelphia sir, stvarno je najukusniji.
  3. Zatim u tu smjesu dodajte šlag i sve skupa izmiksajte.
  4. 12 Oreo keksića izlomite u sitne komadiće i dodajte u kremu.
  5. Lagano promiješajte kuhačom.
  6. Na finu podlogu od keksića dodajte kremu i poravnajte ju.
  7. Ukrasite ju s još dva-tri Oreo keksa.
  8. Stavite u hladnjak na par sati, zatim poslužite.

U slast!
 

 | Author: Nevena Josipović foto: Nevena Josipović

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.