Fino i brzo: Pogačice od krumpira s umakom od vrhnja

Thinkstock
Klasičnim popečcima od krumpira dodali smo koji dodatan sastojak i oduševili se slasnom kombinacijom okusa.
Vidi originalni članak

Slasne pogačice od krumpira uvijek su dobrodošao prilog, ali i brzinski obrok uz fini umak i zdjelu sezonske salate. Mi smo ih nadogradili parmezanom i muškatnim oraščićem i otkrili posve novi smisao ovih finih zalogaja.

 

morate isprobati! Salata od lubenice - najbolja kombinacija voća i povrća

 

Ne treba nam više ni meso ni riba, dajte nam pogačice, dobar i jednostavan umak od vrhnja i začinskog bilja i mi smo i više nego zadovoljni. Vjerujemo, bit ćete i vi.

 

uz grill Tzatziki - fantastičan grčki umak od krastavaca

 


Za popečke će vam trebati:

  • 2 krumpira
  • 1 luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 jaje
  • 2 žlice brašna
  • 3 žlice parmezana
  • Prstohvat muškatnog oraščića
  • Sol, papar

Za umak će vam trebati:

  • 1 čašica kiselog vrhnja ili grčkog jogurta
  • 1 šaka svježeg vlasca
  • Malo peršina
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Naribajte krumpir. Izmiješajte sa sitno sjeckanim lukom, češnjakom i solju. Ostavite kratko da odstoji i iscijedite tekućinu.
  2. Umiješajte istučeno jaje, papar, brašno, oraščić i parmezan.
  3. Oblikujte od smjese pljeskavice i pržite ih na zagrijanom ulju četiri - pet min sa svake strane.
  4. Za to vrijeme pripremite umak tako da jednostavno pomiješate vrhnje ili grčki jogurt, vlasac i peršin, sol i papar. Poslužite uz tople popečke.

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr