gastro postao
Klasičnim popečcima od krumpira dodali smo koji dodatan sastojak i oduševili se slasnom kombinacijom okusa.
Slasne pogačice od krumpira uvijek su dobrodošao prilog, ali i brzinski obrok uz fini umak i zdjelu sezonske salate. Mi smo ih nadogradili parmezanom i muškatnim oraščićem i otkrili posve novi smisao ovih finih zalogaja.
Ne treba nam više ni meso ni riba, dajte nam pogačice, dobar i jednostavan umak od vrhnja i začinskog bilja i mi smo i više nego zadovoljni. Vjerujemo, bit ćete i vi.
Za popečke će vam trebati:
- 2 krumpira
- 1 luk
- 1 režanj češnjaka
- 1 jaje
- 2 žlice brašna
- 3 žlice parmezana
- Prstohvat muškatnog oraščića
- Sol, papar
Za umak će vam trebati:
- 1 čašica kiselog vrhnja ili grčkog jogurta
- 1 šaka svježeg vlasca
- Malo peršina
- Sol, papar
Priprema:
- Naribajte krumpir. Izmiješajte sa sitno sjeckanim lukom, češnjakom i solju. Ostavite kratko da odstoji i iscijedite tekućinu.
- Umiješajte istučeno jaje, papar, brašno, oraščić i parmezan.
- Oblikujte od smjese pljeskavice i pržite ih na zagrijanom ulju četiri - pet min sa svake strane.
- Za to vrijeme pripremite umak tako da jednostavno pomiješate vrhnje ili grčki jogurt, vlasac i peršin, sol i papar. Poslužite uz tople popečke.
Dobar tek!