Fiš paprikaš

Tradicionalno jelo od riječne ribe, u ovom receptu od šarana i štuke
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 665

Potrebno vam je

  • 2500 g šaran
  • 150 g štuka
  • 3 kom luk ,crveni
  • slatka paprika
  • ljuta paprika
  • 50 ml rajčica, ukuhana (konc. 10%)
  • šećer, kristal

Priprema

  1. Ribu očistite i narežite.
  2. Na dno lonca stavite usitnjeni luk, dodajte ribu te ulijte vode tako da riba pliva na površini. Umiješajte sok od rajčice i pustite da zavrije. Nakon toga začinite (koristite mljevenu slatku i ljutu papriku). Vatra neka bude jaka pa kuhajte 20-30 minuta.
  3. Prema želji, dodajte feferone.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr