Flambirane borovnice s kremom od bijele čokolade i hrskavim keksima

Odličan desert za sve ljubitelje kombinacije šumskog voća i keksa.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 598

Potrebno vam je

  • 100 g borovnice
  • 40 g maslac, neslani
  • 40 g šećer, kristal
  • 30 ml rakija prepečenica (40 vol % alkoh.)
  • 40 g keksi petit beure
  • 100 g bijela čokolada
  • 50 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko

Priprema

  1. Usitnite bijelu čokoladu pa je rastopite u slatkom vrhnju. Miješajte dok ne postane pjenasta.
  2. Rastopite maslac, dodajte šećer i borovnice, zalijte rakijom te flambirajte.
  3. Poslužite u čaši s kremom i hrskavim keksima. Navedene količine su za dvije osobe, no krema bolje uspijeva ako se priprema za šest osoba.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr