gastro postao
Odličan desert za sve ljubitelje kombinacije šumskog voća i keksa.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 598
Potrebno vam je
- 100 g borovnice
- 40 g maslac, neslani
- 40 g šećer, kristal
- 30 ml rakija prepečenica (40 vol % alkoh.)
- 40 g keksi petit beure
- 100 g bijela čokolada
- 50 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
Priprema
- Usitnite bijelu čokoladu pa je rastopite u slatkom vrhnju. Miješajte dok ne postane pjenasta.
- Rastopite maslac, dodajte šećer i borovnice, zalijte rakijom te flambirajte.
- Poslužite u čaši s kremom i hrskavim keksima. Navedene količine su za dvije osobe, no krema bolje uspijeva ako se priprema za šest osoba.
Izvor Skuhatćute