Flambirane palačinke Suzette

Popularne francuske palačinke Crepe Suzette nastaju tako da se netom ispečene preliju alkoholnim pićem i flambiraju
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 15

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 22

Smjesa

  • 4 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 3 kom jaje kokošje
  • narančina kora
  • limunova korica
  • sol
  • pšenično brašno, bijelo

Umak

  • 40 g maslac, neslani
  • 4 žlica šećer, u prahu
  • sok od naranče (prirod. svježi)
  • 6 žlica likeri (prosjek)

Priprema

  1. Napravite klasičnu smjesu za palačinke, ispecite ih i ostavite na toplom mjestu.
  2. U dubljoj tavi otopite maslac, dodajte šećer te ga karamelizirajte. U karamelizirani šećer dodajte sok od naranče i 3 žlice likera.
  3. Palačinke jednu po jednu stavite u posudu i savijte ju u trokut. Ulijte ostatak likera te ga zapalite.
  4. Palačinke poslužite na tanjuru prelivene umakom.
  5. Poslužite s bananom
Posjeti Gastro.hr