gastro postao
Popularne francuske palačinke Crepe Suzette nastaju tako da se netom ispečene preliju alkoholnim pićem i flambiraju
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 15
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 22
Smjesa
- 4 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 3 kom jaje kokošje
- narančina kora
- limunova korica
- sol
- pšenično brašno, bijelo
Umak
- 40 g maslac, neslani
- 4 žlica šećer, u prahu
- sok od naranče (prirod. svježi)
- 6 žlica likeri (prosjek)
Priprema
- Napravite klasičnu smjesu za palačinke, ispecite ih i ostavite na toplom mjestu.
- U dubljoj tavi otopite maslac, dodajte šećer te ga karamelizirajte. U karamelizirani šećer dodajte sok od naranče i 3 žlice likera.
- Palačinke jednu po jednu stavite u posudu i savijte ju u trokut. Ulijte ostatak likera te ga zapalite.
- Palačinke poslužite na tanjuru prelivene umakom.
- Poslužite s bananom