Focaccia s rajčicom - aromatična pogača koju obožavamo

thinkstock
Mirisna i aromatična pogača idealna je za doručak za vrijeme sve toplijih dana.
Vidi originalni članak

Kod pripreme focaccie možete biti kreativni i kombinirati omiljene začine i povrće. Aroma maslinovog ulja i rajčica u svježe pečenom hrskavom tijestu rijetko koga može ostaviti ravnodušnim.

 

talijanski klasik Focaccia s maslinama, ružmarinom i mozzarellom

Mmmm... Aromatična i hrskava: Focaccia s lukom

 

Potrebno vam je:

  • 2 žličice suhog kvasca
  • 1 žličica šećera
  • 180 ml mlake vode
  • 350 g brašna
  • 1 žličica soli
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • 6 cherry rajčica
  • 3 češnja češnjaka narezanog na četvrtine
  • 2 žličice origana

Postupak pripreme:

  1. U posudu dodajte 5 žlica od ukupne količine vode, žlicu brašna, kvasac i šećer. Promiješajte i ostavite da se zapjeni.
  2. Kvascu dodajte brašno, sol, 2 žlice ulja i preostalu vodu i umijesite glatko tijesto. Ostavite tijesto da se diže minimalno 1 sat.
  3. Rajčice prerežite na pola i izvadite sjemenke. 
  4. Tijesto nakon dizanja mijesite na pobrašnjenoj površini 5 minuta. 
  5. Razvaljajte tijesto na promjer od cca 30 cm i prebacite ga u nauljenu posudu za pečenje
  6. Utisnite polovice rajčica i češnjaka, premažite ostatkom maslinovog ulja i pospite origanom.
  7. Pecite na 220 stupnjeva 20-25 minuta.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr