Recepti 01. ožujka 2018.

Focaccia s maslinama, ružmarinom i mozzarellom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Mirisni kruh u mediteranskoj varijanti

Tko može odoljeti mirisu tek ispečene pogače, maslinovu ulju u ružmarinu. Focaccia je neka vrsta talijanske pogače, točnije pekarskog proizvoda koji je na pola puta između kruha i pizze. Popularna tradicionalna talijanska pogača focaccia može se raditi na mnogo načina. Koliko kuharica, toliko i pogača.

Mi vam donosimo recept za focacciu s maslinama, ružmarinom i mozzarellom.

 

Možda vas zanima... Kruh s na suncu sušenim rajčicama i ružmarinom Recepti

 

Možda vas zanima... Talijanska delicija s mozzarellom Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 350 g brašna za dizana tijesta
  • 1 mala žlica soli
  • 1 suhi kvasac
  • 175 g mozzarelle
  • 175 g crnih maslina
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 175 ml vode
  • 1 žlica krupne morske soli
  • ružmarin

Priprema:

  1. Rupe koje su karakteristične za finu pogaču s maslinovim uljem možete napraviti prstima ili pomoću drške kuhače. Na sjeveru Italije ponekad se u tijesto stavlja mast kako bi tijesto bilo što mekanije.
  2. Pomiješajte brašno, kvasac i sol te dodajte mozzarellu narezanu na kockice i usitnjene masline. Ulijte ulje i vodu pa umijesite meko tijesto.
  3. Mijesite na pobrašnjenoj površini oko deset minuta dok ne postane glatko i elastično. Oblikujte dva kruga debela oko centimetar.
  4. Stavite ih na nauljen lim za pečenje te pustite da pokriveno stoji oko sat i pol, dva.
  5. Zagrijte pećnicu na 200°C. Premažite tijesto maslinovim uljem, pospite krupnom solju i ružmarinom pa pecite oko pola sata.
     
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.