gastro postao
Frittata je jedno od poznatijih jela proizašlih iz talijanske kuhinje, a priprema se vrlo jednostavno
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 792
Potrebno vam je
- 700 g kobasice svinjske
- 3 kom krumpir, zreli
- 6 kom jaje kokošje
- 6 dl voda
- 1 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 80 g mozzarella
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 kom luk ,crveni
- 50 ml ulje maslinovo
- 2 žlica peršin, list
- pršut
Priprema
- Krumpir narezan na kockice kuhajte 5 min. kobasicu narezanu na kriške pržite 2-3 min. Dodajte luk i pirjajte ga dok ne postane staklast. Umiješajte krumpir te ga pržite 1-2 min pa izvadite i ocijedite od ulja.
- Istucite mlijeko, jaja, sol i peršin. Vratite sastojke u tavu, prelijte ih jajima i pržite 7-9 minuta. Prekrijte sirom i zapecite u pećnici 5 min na 180°c. Pospite kockicama popečene slanine.
Izvor Skuhatćute