Recepti 162 prikaza 03. listopada 2014.

Talijanska delicija s mozzarellom

gastro postao gastro.24sata.hr
Frittata je jedno od poznatijih jela proizašlih iz talijanske kuhinje, a priprema se vrlo jednostavno

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 792

Potrebno vam je

  • 700 g kobasice svinjske
  • 3 kom krumpir, zreli
  • 6 kom jaje kokošje
  • 6 dl voda
  • 1 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 80 g mozzarella
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 kom luk ,crveni
  • 50 ml ulje maslinovo
  • 2 žlica peršin, list
  • pršut

Priprema

  1. Krumpir narezan na kockice kuhajte 5 min. kobasicu narezanu na kriške pržite 2-3 min. Dodajte luk i pirjajte ga dok ne postane staklast. Umiješajte krumpir te ga pržite 1-2 min pa izvadite i ocijedite od ulja.
  2. Istucite mlijeko, jaja, sol i peršin. Vratite sastojke u tavu, prelijte ih jajima i pržite 7-9 minuta. Prekrijte sirom i zapecite u pećnici 5 min na 180°c. Pospite kockicama popečene slanine.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.