Recepti 03. listopada 2014.

Kruh s na suncu sušenim rajčicama i ružmarinom

gastro postao gastro.24sata.hr
Rajčice pohranjene u ulju mogu se koristiti odmah, dok se one iz paketića prije korištenja moraju namakati 25 do 30 minuta

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 359

Potrebno vam je

  • 750 g glatko brašno
  • 1 prstohvat sol
  • 1 prstohvat šećer, kristal
  • 1 žlica ružmarin
  • 8 kom sušena rajčica
  • 7 g suhi kvasac
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 450 ml voda
  • mlijeko kravlje, punomasno

Priprema

  1. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, sol i šećer. Kad to dobro izmiješate, dodajte ružmarin, sušene rajčice i kvasac. Napravite rupu u sredini smjese. Izmiješajte ulje s toplom vodom pa ga ulijte u rupu napravljenu u smjesi od brašna. Brzo izmiješajte tako da dobijete mekano tijesto.
  2. Pospite radnu površinu s malo brašna i mijesite tijesto približno 8 minuta, sve dok ne postane glatko i elastično. Stavite tijesto u lagano nauljenu zdjelu i poklopite vlažnom tkaninom. Ostavite tijesto da tako miruje sat vremena kako bi mu se volumen udvostručio.
  3. Zagrijte pećnicu na 200°C. Ponovno mijesite tijesto približno 3 minute te ga podijelite na 2 dijela. Svaku polovinu tijesta oblikujte u veliku kobasicu i na svakoj nožem napravite veliku oznaku “X”. Oba tako oblikovana tijesta stavite na lagano pobrašnjenu podlogu za pečenje, pokrijte i ostavite stajati 20 minuta dok se veličina ponovno ne udvostruči.
  4. Kada se tijesto udvostruči, premažite ga kistom s malo mlijeka. Pecite u pećnici 35 minuta ili dok kruh, potapšan s donje strane, ne bude zvučao šuplje. Ostavite da se polagano hladi na rešetki pećnice.

Rajčice pohranjene u ulju mogu se koristiti odmah, dok se one iz paketića prije korištenja moraju namakati 25 do 30 minuta

Izvor 'Kuharica za dijabetičare'; Profil

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.