gastro postao
Rajčice pohranjene u ulju mogu se koristiti odmah, dok se one iz paketića prije korištenja moraju namakati 25 do 30 minuta
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 359
Potrebno vam je
- 750 g glatko brašno
- 1 prstohvat sol
- 1 prstohvat šećer, kristal
- 1 žlica ružmarin
- 8 kom sušena rajčica
- 7 g suhi kvasac
- 1 žlica ulje maslinovo
- 450 ml voda
- mlijeko kravlje, punomasno
Priprema
- U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, sol i šećer. Kad to dobro izmiješate, dodajte ružmarin, sušene rajčice i kvasac. Napravite rupu u sredini smjese. Izmiješajte ulje s toplom vodom pa ga ulijte u rupu napravljenu u smjesi od brašna. Brzo izmiješajte tako da dobijete mekano tijesto.
- Pospite radnu površinu s malo brašna i mijesite tijesto približno 8 minuta, sve dok ne postane glatko i elastično. Stavite tijesto u lagano nauljenu zdjelu i poklopite vlažnom tkaninom. Ostavite tijesto da tako miruje sat vremena kako bi mu se volumen udvostručio.
- Zagrijte pećnicu na 200°C. Ponovno mijesite tijesto približno 3 minute te ga podijelite na 2 dijela. Svaku polovinu tijesta oblikujte u veliku kobasicu i na svakoj nožem napravite veliku oznaku “X”. Oba tako oblikovana tijesta stavite na lagano pobrašnjenu podlogu za pečenje, pokrijte i ostavite stajati 20 minuta dok se veličina ponovno ne udvostruči.
- Kada se tijesto udvostruči, premažite ga kistom s malo mlijeka. Pecite u pećnici 35 minuta ili dok kruh, potapšan s donje strane, ne bude zvučao šuplje. Ostavite da se polagano hladi na rešetki pećnice.
Rajčice pohranjene u ulju mogu se koristiti odmah, dok se one iz paketića prije korištenja moraju namakati 25 do 30 minuta