gastro postao
Začinite svakodnevno uživanje u kruhu finom, aromatičnom focacciom s lukom
Ono što je čini drugačijom od svih ostalih jest to što se ova focaccia priprema s pirjanim lukom, češnjakom i začinima. Povrće se pirja na maslacu koji daje posebno fine arome, a zatim se miješa s maslinovim uljem kako bi tijesto bilo divno, bogato okusima. Ovom nevjerojatno dobrom spoju zbilja je teško odoljeti!
Potrebno vam je:
- Tijesto za pizzu
- Maslinovo ulje
- Maslac
- 1 glavica luka
- 5 režnja češnjaka
- 10 maslina
- 1 žličica ružmarina
- 1 žličica timijana
- 1 žličica origana
Priprema:
- U posudi otopite maslac i dodajte na kolutiće narezan luk.
- Pirjajte dok ne omekša pa dodajte protisnuti češnjak i začine.
- Još kratko kuhajte i pazite da češnjak ne zagori.
- Kada je luk poprimio zlatnu boju, maknite s vatre pa ostavite da kratko stoji.
- Tijesto za pizzu razvaljajte na debljinu prsta.
- U ohlađeni luk dodajte maslinovo ulje.
- Dobivenom tekućinom premažite focacciu.
- Dodajte i luk, češnjak i začine.
- Na dijelovima napravite udubine prstima pa ubacite polovice maslina.
- Pecite na 200 stupnjeva dok ne poprimi boju.
Dobar tek!