Recepti 19. rujna 2017.

Aromatična i hrskava: Focaccia s lukom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Začinite svakodnevno uživanje u kruhu finom, aromatičnom focacciom s lukom

Ono što je čini drugačijom od svih ostalih jest to što se ova focaccia priprema s pirjanim lukom, češnjakom i začinima. Povrće se pirja na maslacu koji daje posebno fine arome, a zatim se miješa s maslinovim uljem kako bi tijesto bilo divno, bogato okusima. Ovom nevjerojatno dobrom spoju zbilja je teško odoljeti!

Potrebno vam je:

  • Tijesto za pizzu
  • Maslinovo ulje
  • Maslac
  • 1 glavica luka
  • 5 režnja češnjaka
  • 10 maslina
  • 1 žličica ružmarina
  • 1 žličica timijana
  • 1 žličica origana

Priprema:

  1. U posudi otopite maslac i dodajte na kolutiće narezan luk.
  2. Pirjajte dok ne omekša pa dodajte protisnuti češnjak i začine.
  3. Još kratko kuhajte i pazite da češnjak ne zagori.
  4. Kada je luk poprimio zlatnu boju, maknite s vatre pa ostavite da kratko stoji.
  5. Tijesto za pizzu razvaljajte na debljinu prsta.
  6. U ohlađeni luk dodajte maslinovo ulje.
  7. Dobivenom tekućinom premažite focacciu.
  8. Dodajte i luk, češnjak i začine.
  9. Na dijelovima napravite udubine prstima pa ubacite polovice maslina.
  10. Pecite na 200 stupnjeva dok ne poprimi boju.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.