25. kolovoza 2016.

Oduševite se jednostavnom focaccijom s gljivama

focaccia s gljivama
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Obožavatelji gljiva, ovu foccaciu će definitivno obožavati.

Bez obzira kombinirate li više vrsta gljiva ili se fokusirate na samo jednu, focaccia s gljivama može postati vaš najdraži prilog uz mesna jela ili idealna podloga za brojne namaze i sendviče. Priprema je jednostavna – kod izrade tijesta koristite se receptom za tijesto za pizzu koji možete pronaći među našim receptima, ali dodajte nešto više maslinovog ulja, dodajte gljive i sir po vašoj želji. Ovu posebnu pogaču još samo nemojte zaboraviti ispeći do hrskavosti.

Potrebno vam je:

  • 250 g tijesta za pizzu
  • 200 g gljiva
  • 2 žlice maslaca
  • Maslinovo ulje
  • Ribani sir
  • Bosiljak, origano

Priprema:

  1. Pripremite tijesto za pizzu.
  2. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  3. Tijesto razvaljajte pa stavite u kalup i premažite maslinovim uljem.
  4. Gljive pomiješajte s otopljenim maslacom pa ih pospite po tijestu.
  5. Dodatno pospite sa sirom.
  6. Pecite oko 20 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
  7. Poslužite toplo.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.