gastro postao
Mirisna i aromatična pogača idealna je za doručak za vrijeme sve toplijih dana.
Kod pripreme focaccie možete biti kreativni i kombinirati omiljene začine i povrće. Aroma maslinovog ulja i rajčica u svježe pečenom hrskavom tijestu rijetko koga može ostaviti ravnodušnim.
Potrebno vam je:
- 2 žličice suhog kvasca
- 1 žličica šećera
- 180 ml mlake vode
- 350 g brašna
- 1 žličica soli
- 5 žlica maslinovog ulja
- 6 cherry rajčica
- 3 češnja češnjaka narezanog na četvrtine
- 2 žličice origana
Postupak pripreme:
- U posudu dodajte 5 žlica od ukupne količine vode, žlicu brašna, kvasac i šećer. Promiješajte i ostavite da se zapjeni.
- Kvascu dodajte brašno, sol, 2 žlice ulja i preostalu vodu i umijesite glatko tijesto. Ostavite tijesto da se diže minimalno 1 sat.
- Rajčice prerežite na pola i izvadite sjemenke.
- Tijesto nakon dizanja mijesite na pobrašnjenoj površini 5 minuta.
- Razvaljajte tijesto na promjer od cca 30 cm i prebacite ga u nauljenu posudu za pečenje
- Utisnite polovice rajčica i češnjaka, premažite ostatkom maslinovog ulja i pospite origanom.
- Pecite na 220 stupnjeva 20-25 minuta.
Dobar tek!